Co je tedy Frozen Matcha Latte?

Zmrazené matcha latte je v podstatě ledové matcha latte, které bylo smícháno a vytvořilo nápoj téměř jako rozbředlý.
To může být neuvěřitelně chladné a osvěžující, zvláště když se počasí zahřeje.
Kombinace sladkosti, chuti matcha a smetanového rostlinného mléka tvoří perfektní nabíječku, kterou si určitě zamilujete.
Pokud budete postupovat podle tohoto kompletní recept na mražené matcha latte, tento klasický nápoj si budete moci vytvořit doma jen z několika základních ingrediencí.
Co budete potřebovat k přípravě tohoto receptu na mražené matcha latte
Než si přečtete recept na mražené matcha latte, doporučujeme, abyste si pořídili několik nástrojů. Nejsou to nezbytně nutné, ale opravdu vám pomohou dostat z vašeho latte maximum:
- Matcha metla nebo náhražky pro šlehání matchy
 - miska matcha
 - Chashaku nebo lžíce
 - Sítko
 - Kotel
 - mixér
 
5 tipů, jak vylepšit recept na mražené matcha latte
I když se budete řídit tímto recept na mražené matcha latte slovo od slova, stále můžete provést určitá vylepšení. Toto jsou tipy a techniky, které si osvojíte časem, po mnoha zkušenostech s přípravou čaje matcha. Tyto tipy platí pro přípravu nejen mraženého matcha latte, ale všech matcha latte. Pojďme se na ně podívat!
Tip #1 Najděte správný typ Matcha

Nejprve budete chtít začít se správným typem matcha. Zatímco super hladké slavnostní matcha jako tento matcha washimine jsou skvělé, pokud pijete matcha plain, když přidáte mléko a cukr, všimnete si, že chuť samotné matchy je těžké rozpoznat.
Proto je jedním z našich tipů, jak zvládnout recept na mražené matcha latte, vybrat si výkonnější Yabukita Matcha. Yabukita je běžný kultivar matcha, který má o něco silnější, více rostlinnou chuť. Tato silnější chuť se snadno vyhladí ovesným mlékem a tyto dva páry se docela pěkně spojí.
Použití latte grade matcha v receptu Frozen Matcha Latte
Můžete si také zajít na latte grade matcha, která je mnohem dostupnější a vhodná pro každodenní pití. Tato matcha stojí asi třetinu ceny prémiové ceremoniální matchy a má silnou chuť, kterou můžete ochutnat přes mléko.
Používáním této matcha třídy latte nejen ušetříte peníze, ale také vytvoříte chutnější matcha latté.
Tip #2 Používejte rostlinné mléko
Druhým tipem je použití rostlinného mléka pro vaše matcha latte. Jedním z důvodů, proč lidé mají matcha latté rádi, je jejich zdravotní přínos a podle některých studií může kasein v mléčném mléce snižovat účinnost antioxidantů.
Nyní existují skvěle chutnající rostlinná mléka, která se ještě lépe spárují s matchou. Ovesné mléko je oblíbené v kavárnách po celém světě, ale skvěle fungují i mandlové mléko a kokosové mléko. Můžete také hledat sójové mléko, rýžové mléko nebo dokonce oříškové mléko, pokud chcete.
Tip č. 3 Použijte kostky ledu Matcha

Třetím tipem je použití kostek ledu matcha. Když se běžné kostky ledu roztají, chuť matcha latte se více zředí, ale když se kostky matcha ledu rozpustí, ve skutečnosti dodají nápoji chuť.
Jednou z běžných stížností na matcha latté je, že jsou nakonec příliš zalévané, a velkou část toho tvoří kostky ledu.
Použití kostek matcha ve vašem receptu na mražené matcha latte
Může se to zdát jako hodně práce, ale stačí jednou naplnit zásobník na kostky ledu matchou a kostek ledu byste měli mít dostatek na celý týden.
Pár těchto kostek pak stačí ráno přihodit do svého latte a vyrazit. Tyto kostky můžete dokonce jen smíchat s ovesným mlékem a připravit matcha latte, aniž byste se museli s mícháním vůbec zabývat.
Tip # 4 Začněte s koicha
Čtvrtý způsob, jak zlepšit své matcha latte, je začít s koicha nebo matcha pastou. To je podobné poslednímu tipu v tom, že snižuje množství vody, které dáte do svého latte.
Koicha je hustá matcha pasta vyrobená z dvojnásobného množství prášku a polovičního množství vody. To je obvykle vyhrazeno pro speciální čajové obřady a příležitosti, ale našli jsme dobré výsledky při jeho použití také v latté.
Stačí připravit pastu a poté nalít ovesné mléko a smíchat dohromady. Bez přidání další vody bude vaše matcha latte jemnější a chutnější.
Tip #5 Dobře promíchejte
Závěrečný tip je jeden z nejdůležitějších a to je dobře namíchat. Když není matcha správně namíchána, vytvoří se v latté shluky, které mohou zpříjemnit zážitek z pití.
Existuje několik triků, jak zajistit, aby byl prášek matcha rovnoměrně rozmíchán do latte. Prvním trikem je prosát váš matcha prášek. Když je prášek matcha vystaven vlhkosti ve vzduchu, téměř okamžitě začne tvořit shluky. Tyto shluky můžete odstranit tak, že je projedete sítem, dokud nezískáte pěkný jemný prášek.
Použití Koicha ve vašem receptu na mražené matcha latte
Dalším trikem je použít krok koicha jako příležitost, abyste se ujistili, že vyhladíte všechny shluky. To může být obtížnější, jakmile se přidá více vody.
Jakmile budete mít hezkou hladkou koicha pastu, můžete přidat ovesné mléko. Posledním trikem je zajistit, abyste to dobře vyšlehali, ať už bambusovou metličkou nebo napěňovačem mléka. Existují další způsoby, jak smíchat matcha latte, ale tyto dva jsou nejlepší na odstranění shluků. Jakmile provedete všechny tyto kroky, měli byste mít pěkné, konzistentní a chutné matcha latte.
Tak co si myslíte o našem recept na mražené matcha latte? Máte něco, co byste chtěli do receptu přidat, aby byl lepší? Dejte nám vědět, co si myslíte v komentářích níže. Do té doby se uvidíme příště.
                    
              
            
              
            
              
            
              
            
1 komentář
Best blended frozen matcha latte blog I have found. Thanks!!