Vše, co potřebujete vědět o Národním měsíci horkého čaje

To roční období konečně nastalo a národní měsíc horkého čaje je nyní za námi! Národní měsíc horkého čaje může být vzrušující, ale matoucí koncept, proto v tomto článku vysvětlíme odpovědi na několik běžných otázek.

Tyto otázky zahrnují, co je národní měsíc horkého čaje, jak začal národní měsíc horkého čaje a jak oslavit národní měsíc horkého čaje.

Doufejme, že na konci tohoto článku budete lépe rozumět měsíci a budete mít dobrou představu, jak jej oslavit.

 

Národní měsíc horkého čaje vysvětlen v kompletním videu

Na našem Youtube kanálu jsme natočili kompletní video, ve kterém krok za krokem vysvětlujeme, co je Národní měsíc horkého čaje. Pokud byste se na toto video podívali, znamenalo by to pro nás opravdu hodně. Pokud se něco naučíte a líbilo se vám to, nezapomeňte rozbít like, komentovat a odebírat naše Youtube kanál pro další obsah, jako je tento. 👍

 

 

Kdy je národní měsíc horkého čaje

Než se pustíme do řešení otázky, co je národní měsíc horkého čaje, začněme tím, že si řekneme, kdy je národní měsíc horkého čaje. Národní měsíc horkého čaje se ve Spojených státech pozoruje v lednu. Nesmí se zaměňovat s mezinárodním dnem čaje 22. května nebo Národním dnem ledového čaje, který je 10. června. 

 

Co je národní měsíc horkého čaje

národní měsíc horkého čaje

Nyní, když jsme probrali, kdy je národní měsíc horkého čaje, pojďme si promluvit o tom, co je národní měsíc horkého čaje. Národní měsíc horkého čaje je o vychutnávání horkých čajů v měsíci lednu. Není náhoda, že to připadá na jeden ze dvou nejchladnějších měsíců v roce, protože to je ideální čas, abyste se schoulili se šálkem vašeho oblíbeného horkého čaje. 

Protože se jedná o „národní“ měsíc horkého čaje, nikoli „mezinárodní“, tento zvyk se skutečně dodržuje pouze ve Spojených státech, ačkoli milovníci čaje po celém světě mají tendenci tento měsíc uznávat. Který pravý milovník čaje by odmítl záminku, aby pil více čaje?

 

Historie horkých čajů ve Spojených státech

Bostonský čajový dýchánek

Zatímco první zemí, která se vám vybaví při pomyšlení na horký čaj, může být Anglie, čaj má svou roli i v historii a kultuře Spojených států. Samozřejmě neexistuje lepší příklad rebelského ducha této bývalé kolonie než bostonský čajový dýchánek. V mnoha ohledech tento akt vysypání čaje do přístavu odstartoval revoluci a vedl k vytvoření země.

Černý čaj je nejkonzumovanějším druhem čaje v zemi

Černý čaj je trvale nejběžnějším typem čaje konzumovaného ve Spojených státech a většinou se pije jako ledový čaj. Takzvaný „sladký čaj“ se stal ikonou reprezentující americký jih a dodnes rodiny v jižních státech vaří tento sladký nápoj podle stejných receptur, které jejich rodiny používají po generace.

Na jihu je ve skutečnosti velmi malá hrstka čajových polí. Jižní Karolína je možná jedním z nejznámějších států pro výrobu čaje, protože těží z mírných zim, sezónních srážek a mírné nadmořské výšky. Samozřejmě, že čajová kultura ve Spojených státech bledne ve srovnání se zemí, jako je Japonsko, ale přinejmenším je celý měsíc uznávaný pro konzumaci horkého čaje!

 

Jak oslavit národní měsíc horkého čaje

Nyní, když jsme se dozvěděli, co je to národní měsíc horkého čaje, pojďme si trochu promluvit o tom, co můžete udělat pro jeho oslavu! 

Jednoduchá odpověď je, že můžete oslavit národní měsíc horkého čaje pitím čaje, samozřejmě, ale chtěli jsme vám dát seznam čajů, které vám doporučujeme tento měsíc vyzkoušet. Tyto čaje se nejlépe připravují horké. Čaje louhované za studena si necháme na červen, protože právě teď je venku zima a my chceme, abyste si mohli vychutnat příjemný teplý čaj.

 

Výběr těch nejlepších horkých čajů

Hojicha

Za prvé, máme Hojicha . Tento pečený zelený čaj je ideální pro oslavu národního měsíce horkého čaje. Během procesu pražení vyměňují čajové lístky své přirozené čerstvé a rostlinné chutě za teplejší tóny kávy, karamelu a čokolády. Opečené listy se také stanou méně citlivé na vyšší teplotu vody, takže opravdu můžete vařit Hojicha horké, pokud chcete. Doporučujeme použít 5 gramů listů a 150 ml vody o teplotě kolem 175 stupňů Fahrenheita.

 

kukicha

Další čaj na našem seznamu je kukicha. Zatímco většina japonských zelených čajů se vyrábí z listů čajovníku, kukicha obsahuje také mnoho stonků. Tyto stonky mají nižší obsah kofeinu, jemnější chuť a lze je uvařit mírně pálivější, aniž by uvolňovaly hodně hořkosti. Kukicha osada je pěkný světlý a květinový čaj vyrobený rodinou Osada v Shizuoka.

Čaj se pěstuje v takzvané organické vesnici Isagawa, kde se sbírka malých pěstitelů čaje zavázala pěstovat zelený čaj bez použití pesticidů a chemikálií. 

 

fermentovaný japonský čaj

Nadeshiko Rose

Aby to bylo zajímavé, máme také japonský fermentovaný čaj nadeshiko rose. Růže Nadeshiko je vzácný druh japonského fermentovaného čaje. Zatímco většina japonských čajů jsou zelené čaje, tento čaj spadá do jiné kategorie čajů známé jako „postfermentovaný čaj“. 

V tomto případě jsou čajové lístky fermentovány pomocí koji, které se také používá k výrobě dalších japonských klasik, jako je sójová omáčka, saké a miso. Tento proces fermentace dává čaji jedinečnou růžovou barvu a tmavší chuť s tóny jahod. Tento čaj lze připravit s použitím teplejší vody, což z něj činí ideální volbu pro národní měsíc horkého čaje!

 

bancha

bancha je další skvělý čaj k vaření za tepla. Po Sencha , Bancha je druhý nejoblíbenější druh čaje v Japonsku. Vyrábí se ze starších čajových lístků níže na čajovníku. Tyto listy jsou tužší, mají vyšší obsah minerálů a nižší obsah kofeinu. 

Tento čaj je ideální na večer. Může pomoci uklidnit žaludek, proto se často pije po jídle a má nižší obsah kofeinu. Zatímco mladší čajové lístky jsou známé svou svěží, rostlinnou chutí, chuť banchy je jemnější, se zemitějšími tóny dřeva a nádechem citrusů.

 

Matcha Latte

Konečně máme prášek matcha latte. Nic se nevyrovná dobře připravenému matcha latte, když je venku zima. Možná zjistíte, že tento nápoj může být docela uklidňující a příjemný, ale také dobrý způsob, jak začít do světa japonského zeleného čaje. 

Tyto silnější chutě, kterými jsou japonské zelené čaje známé, si mohou trochu zvyknout, ale trocha ovesného mléka a špetka cukru jim pomůže snáze jít dolů! Pro matcha latté doporučujeme používat matcha třídy latte. Toto je čaj, který jsme objevili během naší návštěvy čajového pole pana Masudy v Shizuoka. Tento čaj je cenově dostupnější než prémiová matcha a má silnou chuť, která prochází ovesným mlékem. Jako všechny čaje, které nabízíme, byl i tento vypěstován bez použití pesticidů a chemikálií.

 

Závěr o Národním měsíci horkého čaje

Moc vám všem děkuji, že jste si našli čas na sledování tohoto videa. Pokud byste chtěli podpořit tento kanál, velmi bychom ocenili, kdybyste vyzkoušeli některé z našich čajů a dali nám vědět, co si o tom myslíte. Budeme také rádi, pokud se vám toto video líbí a přihlásíte se k odběru, abyste v budoucnu viděli více podobných videí. Pokud máte nějaké dotazy ohledně zeleného čaje, neváhejte je zanechat v komentářích níže. Do té doby se uvidíme příště. 

Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.

1 z 4