Mít méně cukr s čajem může být skvělým způsobem, jak se přiblížit vašim zdravotním cílům. Když přemýšlíme o cukru, normálně myslíme na věci jako zmrzlina nebo bonbóny, ale cukr, který pijeme, může být také obrovským zdrojem prázdných kalorií.
Plechovka coca-coly může obsahovat až 40 gramů cukru! Když většina lidí pije čaj, mají tendenci ho považovat za zdravý nápoj, a aby si uctili, že bychom ho měli pít co nejblíže obsahu cukru.
Když se lidé ptají můžete přidat cukr do čaje, rádi doporučujeme, aby šli na čaj, který je dostatečně dobrý k pití obyčejný, bez cukru.
To znamená, pojďme se podívat na každou skutečnost, která vám pomůže pít zelený čaj s menším množstvím cukru. Také si povíme, kdy dáváte cukr do čaje pokud absolutně musíte. Začněme!
Je normální míchat cukr s čajem?
Zatímco se považuje za normální přidat cukr s čajem na místech, jako jsou USA a Velká Británie, je to v Japonsku prakticky neslýchané.
I čaj určený pro širší trh je neslazený.
Máš víc zelený čaj méně cukru i s lahvovými čaji.
Japonsko má prodejní automaty naplněné neslazeným zeleným čajem a běžně převyšují slazené nealkoholické nápoje.
U některých lahvových čajů v USA, které obsahují až 64 gramů cukru, vyvstává otázka, zda by se měl nazývat čaj s cukrem nebo cukr s čajem.
Dáváte cukr do čaje, pokud je kvalitní?
Vysoce kvalitní japonské zelené čaje jsou přirozeně sladké, a proto do nich opravdu nemusíte přidávat cukr.
Tato přirozeně sladkost pochází z pečlivého výrobního procesu, a pokud je čaj uvařen správně, může produkovat krásnou, sladkou a jemnou chuť. Pokud chcete více zeleného čaje méně cukru, možná budete chtít přejít na stínované japonské zelené čaje.
Kolik cukru je přirozeně v čaji?
Podle studie Tea Research Institute na Srí Lance bylo zjištěno, že čajové klíčky obsahují 0,3 % až 0,8 % své hmotnosti v glukóze a 0,9 % až 2,3 % své hmotnosti ve fruktóze.
To jsou dva hlavní rozpustné cukry v zeleném čaji.
The cukr s čajem který se vyskytuje přirozeně, není problém, protože uvařený šálek čaje obsahuje pouze 2 kalorie.
Problémem je, když lidé přidávají cukr s čajem.
To může skutečně zvýšit kalorie v nápoji a snížit zdravotní přínosy čaje.
Kolik cukru přidat do čaje?
Pokud jde o to, kolik cukru byste měli přidat do čaje, stručná odpověď je, že byste neměli přidávat žádný. Dokonce i přidání nejmenší špetky cukru do vašeho zeleného čaje může skutečně zatemnit chuť a zabránit vám, abyste si užili zážitek z pití.
Vysoce kvalitní japonský zelený čaj bude mít komplexní chuťový profil. Mělo by ukazovat trochu sladkosti, trochu svíravosti a mnoho dalších chutí. Když přidáte cukr, opravdu to zatemní vaši schopnost hodnotit čaj a nakonec přijdete o spoustu chutí.
můžete přidat cukr do čaje, pokud jste zvyklí na sladké nápoje?
Pokud jste zvyklí na velmi sladké nápoje, jako je sladký čaj, možná budete chtít přejít na verzi bez cukru. Pokud je vaším cílem umět pít neslazený čaj méně cukru pokaždé je to dobrý způsob, jak se tam dostat.
Začněte tím, že přidáte trochu méně cukru než obvykle, pak postupujte až k jedné lžíci a poté k jedné čajové lžičce. Chuťovým buňkám bude trvat asi 5 dní, než si zvyknou na novou úroveň sladkosti, takže by vám mělo trvat zhruba měsíc, než skutečně zatoužíte po chuti čaje bez cukru.
Jak osladit zelený čaj bez cukru
Jaké jsou zdravé způsoby přípravy zeleného čaje s menším množstvím cukru?
Jak již bylo zmíněno, v Japonsku je extrémně neobvyklé přidávat do čaje cukr. Místo toho jedí sladkosti vedle zeleného čaje. Tyto sladkosti, nazývané také „wagashi“, jsou v podstatě sladká chuťová dvojice pro japonský zelený čaj.
Mohou zvýraznit některé sladké vlastnosti čaje a vyhladit velkou část hořkosti. Pokud chcete nějakou verzi vyzkoušet doma, jedna jednoduchá sladkost, kterou můžete použít, je čerstvé datle.
Můžete dát cukr do čaje, pokud je hořký?
I když má čaj trochu hořkost, sladká chuť datlí by to měla skutečně vyvážit. Datle jsou lahodné, zdravé a i když obsahují přírodní cukry, nedosáhnete špičky a energie.
Nejlepší na tom je, že když si k zelenému čaji sníte sladkost, stále můžete zachytit jemné chutě čaje, protože do něj nic nemícháte.
5 důvodů, proč pít čaj bez cukru
Kromě toho, že se jedná o zdravější pití, má užívání mnoho výhod čaj méně cukru. Vyhýbáním se cukr s čajem můžete využít 5 hlavních výhod.
#1 Čaj je přirozeně zdravá pochoutka
Pokud jste se v článku dostali až sem, pravděpodobně už víte, že čaj je zdravý nápoj. Pozitivní účinky zeleného čaje jsou bohužel často negovány přidáním velkého množství cukru.
Zelený čaj je prakticky bez kalorií, ale přidáním cukr s čajem, v podstatě to měníte na sodovku. To svým způsobem hodně maří účel čaje, který je oslavou jednoduchosti.
#2 Vyhněte se havárii
Pokud jste někdy měli příliš mnoho cukru, nepochybně jste zažili cukrovou havárii. To mohlo být v pořádku, když jste byli dítě, ale teď, když máte co dělat, nemůžete si dovolit náhlý pokles energie!
Když máte cukr s čajem, výrazně zvyšujete své šance na havárii. Nejlepší způsob, jak se tomu vyhnout, je snížit množství přidaného cukru ve vaší stravě.
Zatímco dezerty jsou zjevným viníkem, slazené nápoje jsou o něco záludnější a mohou být obrovským zdrojem rafinovaných cukrů.
#3 Ušetřete peníze s více infuzemi.
Když vaříte vysoce kvalitní sypaný čaj, můžete z listů získat několik nálevů.
Můžete použít 5 gramů listů na přípravu 4-5 samostatných šálků zeleného čaje, každý s jinou příchutí. Pokud si budete moci vychutnat každé uvaření čaje, můžete skutečně ušetřit.
Každý šálek čaje přijde jen na pár centů, pokud jej připravíte správně, a rozdíl mezi vysokou a nízkou kvalitou je jako noc a den!
#4 Zjednodušte proces vaření
Čaj je ve své podstatě jednoduchý, vše, co děláte, je přidávání lístků do vody. V této jednoduchosti se skrývá složitost a to je jedna z nejlepších částí čaje! Jednoduchost čaje se vytratí, když začnete přemýšlet o přidání dalších přísad do nálevu.
Udělejte si laskavost a vraťte se k základům. Možná zjistíte, že na pouhém přidání listů do vody a vysypání do šálku je něco meditativního.
#5 Ochutnejte svůj čaj
Konečně se dostáváme k tomu nejdůležitějšímu, a to je chuť vašeho čaje. Chuť čaje je vším, a pokud ji nemůžete zažít v její plné a nejčistší podobě, opravdu ji nezažijete.
Když si do čaje přidáte cukr, je to skoro, jako byste se na něj dívali přes zamlžené brýle.
Ztrácí se jemná sladkost, jejíž vypěstování dá tolik práce, a dokonce i příjemná hořkost, kterou si mnoho pijáků čaje pochutnává, je zcela k nepoznání.
Na prožívání nápoje přesně tak, jak to farmář zamýšlel, je něco, co přináší hlubší spojení s pijákem a polem, na kterém byl čaj vyroben.

Můžete dát cukr do čaje, pokud se dobře spáruje?
Pokud opravdu musíte přidat cukr s čajem můžeme vám dát čaj, který funguje nejlépe. The kuki Hojicha je tmavě pražený zelený čaj z oblasti Miyazaki v jižním Japonsku.
Tento čaj má teplejší, tmavší chuťový profil, který skvěle funguje s ovesným mlékem a cukrem.
Chuť tohoto čaje je silná na tónech černé kávy a hořké čokolády, a zatímco většina japonských zelených čajů nefunguje dobře s mlékem a cukrem, tento je docela dobrý!
Můžete dávat cukr do čaje pořád?
Ujistěte se, že si to rezervujete jako příležitostný požitek a ne něco, co pijete pořád. Pokud chcete čaj pro každodenní pití, jděte na přirozeně sladký zelený čaj, jako je tento Shizuku Sencha . Tento čaj také funguje skvěle jako studený nálev v létě!
5 způsobů, jak sladit zelený čaj bez přidání cukru
Kolik kalorií v mléčném čaji s cukrem
Ve ¼ šálku mléka je 37 kalorií a 48 kalorií v pouhé lžíci cukru. To znamená, že běžný šálek čaje obsahuje 2 kalorie a jeden s přidaným mlékem a cukrem obsahuje 87. Tato malá změna může způsobit, že váš nápoj bude mít 43krát více kalorií ve srovnání s tím, kdybyste pili více. zelený čaj méně cukru.
Pokud hledáte zdravou, přirozenější alternativu, zkuste pít zelený čaj bez přidaných kalorií. Jen tento jednoduchý přepínač sám o sobě může otevřít celý svět možností a objevíte tolik různých chutí.
Pokud chcete vyzkoušet mnoho různých zelených čajů z celého Japonska a zjistit, který z nich máte nejraději, můžete vyzkoušet náš mega sampler.
Během posledních 3 let jsme cestovali po celém Japonsku a hledali nejlepší zelený čaj bez pesticidů. Rozhodli jsme se pro tuto kolekci 30 druhů matcha, Sencha , Gyokuro , Hojicha , Genmaicha , bancha, Kamairicha a kukicha. Můžete je vyzkoušet všechny najednou a dejte nám vědět, jaké jsou vaše oblíbené!
Takže dáváte cukr do čaje? Konečný závěr
Takže můžete přidat cukr do čaje? Se všemi nevýhodami, které plynou z používání cukru s čajem, je nejlepší jít na čaj, který není třeba doslazovat. V Nio si rádi myslíme, že děláme svět o něco zdravějším tím, že tyto sladké sladké nápoje nahradíme lahodnými bio zelenými čaji.
Zelené čaje, které používáme, mohou být jen listy a voda, ale některé z nich mají ve skutečnosti docela sladkou chuť, jako např. Gyokuro cha meijin. Proto je důležité nepřidávat cukr s čajem jak to může v mnoha ohledech zmařit účel tohoto přirozeného daru.
              
            
              
            
              
            
              
            
1 komentář
Nice article!!! Looking forward for more health issues