Fukamushi Sencha Průvodce vařením čaje od mistra čaje

star

Co je Fukamushi Sencha ?

Než budeme mluvit o fukamushi Sencha vaření piva, pojďme krátce diskutovat o tom, co fukamushi Sencha je a čím se liší od jiných typů Sencha .

Normálně, Sencha čaj se sklidí a pak se vaří v páře po dobu 60-90 sekund.

Jakmile se čajové lístky utrhnou, začnou přirozeně oxidovat a nakonec se změní na černý čaj.

Aby k tomuto procesu nedošlo, je třeba použít teplo, aby se deaktivovaly enzymy, které způsobují oxidaci.

Napařování také uzamkne tyto travnatější nebo dušené zeleninové tóny listu. 

Účinky delšího procesu napařování

Když se čaj vaří v páře delší dobu, jako je tomu u fukamushi Sencha , čajové lístky se začnou rozpadat.

To umožňuje, aby do šálku proudilo více listového materiálu, a proto fukamushi Sencha má silnou, nefritově zelenou barvu.

fukamushi Sencha také získá jemnější chuť s tóny dušené zeleniny a dokonce i ovoce. Čaj docela dobře funguje i jako studený nálev, o čemž si povíme později.

Chcete-li se dozvědět více o tom, jak důležitý je proces zahřívání při výrobě zeleného čaje, můžete si o něm přečíst vše v tomto článku na 👉 co dělá zelený čaj zeleným čajem

 

Jaký je rozdíl mezi vařením Fukamushi Sencha a Normální Sencha

Hlavní rozdíl, pokud jde o fukamushi Sencha vaření piva souvisí s dobou máčení. Zatímco většina Sencha čaje potřebují celou minutu, aby se otevřely a uvolnily svou chuť do vody, fukamushi Sencha opravdu potřebuje 45 sekund.

Pokud se chcete naučit vařit pravidelně Sencha čaj, můžete si přečíst tento článek na 👉 jak vařit Sencha

Doba vaření Fukamushi Sencha

Je to proto, že proces hlubokého napařování činí čajové lístky křehčími a rozpadají se na menší kousky.

Tyto menší kousky listů mají větší relativní povrch, a proto se rychleji vsakují do vody. Tato kratší doba louhování pomůže snížit část hořkosti a zároveň z čaje získá dostatek chuti.

Pokud se chcete učit Jak vařit Fukamushi Sencha bez čajové konvice můžete postupovat podle tohoto návodu 👉 Jak uvařit sypaný čaj bez louhovače

 

fukamushi Sencha Pivovar na 70 stupňů Celsia

Normálně doporučujeme teplotu louhování 60 stupňů Celsia nebo 140 stupňů Fahrenheita, ale pokud chcete z čaje získat trochu více síly, můžete použít 70 stupňů Celsia. Ačkoli to získá více celkové chuti, čaj také bude hořčí. 

Katechiny jsou hořké složky zeleného čaje a jsou extrahovány při vyšších teplotách. Malá dávka katechinů může být příjemná, ale příliš mnoho z nich může rychle přemoci nápoj, takže budete chtít být opatrní, když jste fukamushi Sencha vaření piva.

 

Studený Fukamushi Sencha vaření piva

Jedna z výhod fukamushi Sencha je, že může skvěle fungovat jako studený nápoj! Na studené vaření fukamushi Sencha , můžete použít 5-10 gramů listů, 500 ml pokojové teploty nebo vychlazené vody a nechat čaj uležet 3 hodiny. 

Protože k tomu používáte nižší teplotu fukamushi Sencha vaření piva, zůstane vám jemnější a sladší zelený čaj s menší hořkostí. Můžete si dokonce všimnout, že ovocné příchutě začínají vystupovat o něco více, jako u Fukamushi Yamaga

Pokud vás zajímá vaření za studena, můžete postupovat podle tohoto kompletního průvodce na 👉za studena louhovaný zelený čaj

 

Konečný verdikt nad Fukamushim Sencha vaření piva

Pokud budete postupovat podle pokynů a věnovat zvláštní pozornost teplotě a době vaření, měli byste být schopni snadno vyrobit vlastní fukamushi Sencha doma.

 Pokud to opravdu chcete brát vážně fukamushi Sencha vaření piva, možná budete chtít zvážit pořízení čajové konvice fukamushi, která má kruhový kovový filtr, aby se listy nedostaly do vašeho šálku. Díky tomu bude opravdu snadné vařit lahodné šálky fukamushi Sencha aniž byste ucpali konvici. 

Což Fukamushi Sencha jít za

Během našich cest jsme se setkali s desítkami farmářů a ochutnali mnoho různých fukamushi Sencha s. Nakonec jsme se rozhodli pro hrstku našich oblíbených a jsme tak rádi, že se s vámi o všechny podělíme! Všechny tyto čaje pocházejí z různých oblastí, čajových farem, kultivarů a výrobních stylů!

Pokud hledáte dobrou reprezentaci kategorie fukamushi Sencha , doporučujeme murasaki Sencha . Je to hluboce dušená, Yutaka Midori Sencha s výraznou ovocnou a rostlinnou chutí. Vyrábí ho pan Kawaji, talentovaný farmář z jižního Japonska, který se specializuje na čaje v hluboké páře.

Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.

1 z 4