Proč je Gyokuro Tak vysoká cena čaje?

Ze všech listových čajů v Japonsku je Gyokuro cena čaje je pravděpodobně nejvyšší. To souvisí s řadou různých faktorů, od pěstování čajovníku, výběru listů až po samotné zpracování čaje.

V tomto článku se podíváme do hloubky Gyokuro a zjistěte, co přesně dělá tento zelený čaj tak drahým. 

Než začnete, možná budete chtít obnovit své znalosti o tom, co je Gyokuro . Důrazně doporučujeme přečíst si článek 👉 Vše, co potřebujete vědět Gyokuro čaj. Je to dokonalý průvodce tímto kouzelným čajem! 

 

Proč je Gyokuro Tak vysoká cena čaje – kompletní video

 

Faktory, které ovlivňují Gyokuro cena čaje

Existuje několik různých faktorů, které ovlivňují Gyokuro cena čaje. V tomto segmentu probereme 5 důvodů, proč Gyokuro cena čaje je tak vysoká, a proč se vlastně vyplatí za tento pečlivě vyrobený a vybraný čaj.

K zastínění rostlin je zapotřebí další práce

Nejprve začněme s procesem stínování. Gyokuro a matcha jsou dva nejdelší zelené čaje v Japonsku. Určitý Sencha  jsou zastíněné asi 7 dní, kabuse Sencha  je zastíněna po dobu 10 dnů nebo déle a Gyokuro a prášek ze zeleného čaje matcha jsou zastíněné po dobu 21 dnů nebo déle. Proces stínování snižuje hořkost čaje a zvyšuje jeho sladkost.  Pokud se chcete dozvědět více o rozdíl mezi Gyokuro a Sencha , doporučujeme vám přečíst si článek 👉  Gyokuro vs Sencha : Rozdíly & Srovnání. 

Když je čajovník vystaven slunečnímu záření, produkuje více katechinů, aby se chránil před UV zářením, což vytváří hořkou chuť. Pokud je čajovník zastíněn, produkuje méně katechinů a zadržuje více svého theaninu. Theanin je zodpovědný za sladkou a slanou chuť zeleného čaje. I když je tato sladká a slaná chuť dobře vyhledávaná, její výroba vyžaduje hodně práce. Za tohle Gyokuro , Pan Sakamoto potřebuje postavit lešení, na které umístí sítě. Sítě se pak srolují na lešení, aby bylo možné rostlinu odříznout od slunečního záření, ale stále je pod ní dostatek místa, aby lidé mohli přijít a sklízet listy. 

Rostlina musí přežít 3 týdny bez slunečního záření

Nastavení sítě je jen jednou částí výzvy. Druhým faktorem, který ovlivňuje Gyokuro cena čajee je to, co přijde dál. Po postavení lešení je nyní třeba čajovník udržet naživu po dobu 3 týdnů bez slunečního záření. Pokud se chcete dozvědět více o Gyokuro čajovník a pěstování, doporučujeme vám přečíst si článek 👉 Vše, co potřebujete vědět  Gyokuro rostlina.

Toto je stresující období pro rostlinu a je třeba ji posílit, aby si udržela zdraví po tuto dlouhou dobu. Zatímco většina farmářů by k tomu používala chemická hnojiva, ekologičtí farmáři jako pan Sakamoto rádi dělají věci přirozenějším způsobem. Využil živiny z okolí v kombinaci s kompostem k vytvoření organického hnojiva, které posiluje buněčnou strukturu čajovníků. Říká, že dokonce dokáže rozeznat organické listy od neekologických listů tak, že je podrží proti světlu. Organické listy mají méně hustou buněčnou strukturu, takže vypadají více průhledné. 

Pečlivý výběr listů

Po dokončení 3týdenního stínování je čaj připraven ke sklizni. Zde přichází na řadu třetí faktor a tím je výběr listů. Levnější čaje se připravují ze starších listů níže na stonku čajovníku. 

Aby prémie Sencha , matcha a Gyokuro je třeba použít horní listy rostliny. Vrchní klíčky jsou nejmladší, nejhustší na živiny a mají nejsladší chuť. Tento pečlivý výběr listů znamená, že farmář je schopen produkovat méně Gyokuro na stejném akru půdy ve srovnání s levnějším čajem, jako je bancha, takže Gyokuro cena čaje se stává vyšší. Přidává to také další práci během výrobního procesu, protože listy se musí pečlivěji sklízet a třídit.

Listy se spaří, částečně suší a srolují

Po sklizni se listy spaří, částečně usuší a srolují. Tento proces válcování je běžný u všech druhů čajů, ale je ještě přesnější, pokud jde o Gyokuro . Gyokuro má tyto jedinečné, pevně stočené tvary jehel, které uzamknou chuť, takže je lze uvolnit do vody v silném nálevu. Toto pečlivé válcování je potřeba provádět na konkrétním typu stroje. To samozřejmě přidává další náklady a další kroky k výrobě Gyokuro , která zvedá Gyokuro cena čaje.

Poté, co byly listy srolovány pomocí speciálního válcovacího stroje, jsou připraveny k poslednímu sušení. To je, když listy získávají svůj konečný tvar a dosahují obsahu vlhkosti mezi 4-7%. Tím je zajištěno, že Gyokuro listy si uchovají svou chuť uvnitř listu, dokud nejsou vyluhovány ve vodě. Jinými slovy, tyto těsné listy ve tvaru jehly nejsou jen pro vzhled, ve skutečnosti slouží důležitému účelu, pokud jde o požitek z čaje.

Velká poptávka a málo dodavatelů

Poslední důvod pro vysoké Gyokuro cena čaje nepochází z výroby, ale od zákazníka. Gyokuro se proslavila touto super koncentrovanou, sladkou chutí umami, která je ve světě čaje velmi vzácná. Výsledkem je, že producenti pečlivě pracují na dokonalém ideálu Gyokuro chuť. Dokonce se kolem toho konají soutěže, kde Gyokuro čaje se vzájemně porovnávají, aby se zjistilo, který má nejlepší chuť. 

Jakmile budou tyto příchutě zdokonaleny, lidé jsou ochotni zaplatit vyšší cenu Gyokuro cena čaje za tyto neuvěřitelné čaje. I když je cena pár dolarů za gram, za občasné shovívavost to stojí. Gyokuro je čaj pro zvláštní příležitosti, takže Gyokuro cena čaje nemusí nutně odpovídat každodennímu pití. Při pití Gyokuro , měli byste použít malé množství super koncentrovaného čaje a opravdu si s jeho usrkáváním dát na čas. Platba dolaru nebo dvou za šálek může být drahá za každodenní čaj, Gyokuro pijákům nevadí platit vyšší Gyokuro cena čaje na speciální čaj, který mohou sdílet s přáteli rodiny jako oslavu. 

 

Kde mohu nakupovat Gyokuro ?

Pokud chcete nějaké vyzkoušet Gyokuro , můžete procházet naším výběrem Gyokuro  na našich oficiálních stránkách, Nio Teas . Po letech cestování po Japonsku a setkání s desítkami farmářů jsme se rozhodli získat naše Gyokuro výhradně od pana Sakamota.  

Pan Sakamoto pracuje v čajovém průmyslu celý svůj život a od roku 1985 pěstuje čaj bez použití pesticidů. Gyokuro čaj, který vyrábí, je nejchutnější, co jsme vyzkoušeli, a je pro nás velkou výsadou s ním spolupracovat. Pokud vyzkoušíte několik z nich Gyokuro čaje od pana Sakamota, myslím, že zjistíte, že Gyokuro cena čaje stojí za to! 

 

Závěrečné úvahy Gyokuro cena čaje

Existuje spousta čajů, které jsou předražené, ale Gyokuro není jedním z nich. The Gyokuro cena čaje opravdu bere v úvahu veškerou tvrdou práci a pečlivý výběr za tímto neuvěřitelným zeleným čajem. Konečné rozhodnutí necháme na vás a důrazně vám doporučujeme, abyste některé vyzkoušeli Gyokuro čaj pro sebe a uvidíte, o čem všechno to vzrušení je.

Gyokuro čaj je luxusní čaj

Není žádným překvapením, že Gyokuro cena čaje je tak vysoká vzhledem k bohaté chuti a pečlivým detailům spojeným s výrobou. Ve srovnání s jinými luxusními nápoji, jako je šampaňské, je Gyokuro cena čaje je vlastně docela rozumné. Na nejvyšší úrovni pohár Gyokuro může stát jen pár dolarů, což je velmi rozumné pro oslavu mezi přáteli. Zvedněte tedy skleničky a pojďme si připít na neuvěřitelný nápoj zvaný Gyokuro ! 

je Gyokuro nejlepší zelený čaj? Za nás ano! 

Gyokuro býval čaj, který si císař vybíral a je snadné pochopit proč. Pro nás, Gyokuro je vrcholem japonského zeleného čaje, který představuje některé z jeho nejlepších vlastností. Pečlivé pěstování čaje, precizní výběr lístků a pečlivé zpracování. Konečným výsledkem je skutečně umělecké dílo a my opravdu doufáme, že to budete cítit stejně!

Existuje tedy 5 důvodů, proč Gyokuro cena čaje je tak vysoká, i když ne všechna Gyokuro čaje jsou tímto způsobem. The Gyokuro cha muzeum od pana Sakamota, je jedním z našich nejoblíbenějších čajů a je cenově srovnatelný s běžným čajem Sencha . Tento čaj má opravdu skvělou sladkou a slanou chuť, která mu získala skvělou pověst. Můžete to vyzkoušet na našem webu, nebo se můžete přihlásit do měsíčního čajového klubu a získat ho ve své první zásilce. 

s měsíční čajový klub, budete moci nejen vyzkoušet prémiové zelené čaje z celého Japonska, ale také zdarma získáte hliněnou konvici, která vám pomůže s jejich přípravou. Toto je perfektní způsob, jak začít svou cestu k japonskému zelenému čaji.

Všem moc děkujeme za přečtení našeho článku o Gyokuro cena čaje a proč je tak vysoká. Snad už víte proč Gyokuro cena čaje je tak vysoká a proč stále stojí za každý cent. Pokud máte nějaké dotazy ohledně Gyokuro , prosím, zanechte je v komentářích níže. Do té doby se uvidíme příště. 

Zpět na blog

1 komentář

An interesting discussion is definitely worth comment. There’s no doubt that that you ought to publish more on this topic, it may not be a taboo subject but usually folks don’t discuss such issues. To the next! All the best!!

canada pharmacy online

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.

1 z 4