Vše, co potřebujete vědět Gyokuro Čaj

Gyokuro  čaj je nejvyhledávanějším listovým čajem v Japonsku. Důvodů je mnoho Gyokuro je tak velmi žádaný, ale hlavní důvod spočívá v jeho chuti, která je ve světě čaje jedinečná.

Gyokuro má silná sladká a slaná chuť, která je zdokonalována během pečlivého výrobního procesu. V tomto článku vás provedeme čím Gyokuro je, jak se vyrábí a jak si ho můžete připravit. Bez dalších řečí můžeme začít 🍃🍵

 

Vše, co potřebujete vědět Gyokuro Čaj Kompletní video

co je Gyokuro Čaj? 

Gyokuro čaj je považován za nejvyhledávanější listový čaj v Japonsku a existuje pro to několik různých důvodů. První je samozřejmě jedinečná chuť Gyokuro čaj.

Příchuť Gyokuro lze popsat jako sladké, slané, vývarové, slané a dokonce i s mořskými řasami, někdy vše najednou. To pochází ze silné přítomnosti aminokyselin v Gyokuro , který nemá ve světě japonského zeleného čaje konkurenci.  Tato silná přítomnost pochází z jedinečných metod používaných k výrobě Gyokuro čaj.

Dalším důvodem je pracná výroba Gyokuro je tak žádaný, ale je zásadní pro vytvoření této značkové sladké a slané chuti Gyokuro je známý pro.

K výrobě tohoto čaje musí farmář zakrýt čajovníky síťovinou zvanou „kabuse“ minimálně 3 týdny před sklizní. Když je čajovník odříznut od slunečního záření, zcela změní chemické složení listu. Pokud se chcete dozvědět více o Gyokuro čajovník a pěstování, doporučujeme vám přečíst si článek 👉 Vše, co potřebujete vědět Gyokuro rostlina.

 

Historie Gyokuro čaj & Jamamoto Kahei

Historie japonštiny Gyokuro čaj se datuje do 30. let 19. století, kdy obchodník s čajem jménem Yamamoto Kahei cestoval po Japonsku a setkával se s pěstiteli čaje. Všiml si, že někteří farmáři zakrývají čajovníky určitým typem sítě, aby je chránili před mrazem.

Všiml si, že toto stínování mělo skutečně hluboký účinek na listy a ve skutečnosti jim během výrobního procesu dodalo „lepkavou“ texturu, čímž vznikl zelený zbytek. Čaj byl pojmenován “ Gyokuro ” nebo nefritová rosa a brzy se stal jedním z nejžádanějších druhů čaje v Japonsku, dokonce i císařem.

Pokud vás zajímá historie japonského čaje, článek 👉 Historie zeleného čaje v Japonsku & Čajový obřad je stvořen pro vás! 

Proč se tomu říká Gyokuro Imperial Green Tea?

Důvod, proč často vidíte, jak se čaj nazývá  Gyokuro císařský zelený čaj nebo císařský Gyokuro  je protože Gyokuro býval čajem pro samotného císaře. Před použitím chlazení a moderního balení by se spousta čajů po pár měsících zkazila, s výjimkou Gyokuro .

Nejlepší Gyokuro čaj by s věkem neklesal na chuti a v mnoha případech by se chuť časem skutečně zlepšila. Císař to viděl jako známku dobré kvality. Někdy dokonce počkal několik měsíců po sklizni, aby zjistil, které čaje si zachovaly svou chuť, a vybral si je pouze do své osobní sbírky. V důsledku toho, Gyokuro je dodnes známý jako císařův čaj a rádi si myslíme, že císaři období edo by byli hrdí na to, že by mohli pít některé z těchto neuvěřitelných zelených čajů.

 

Proč je Gyokuro Zelený čaj tak speciální?

#1 Proces stínování

Když je čajovník vystaven slunečnímu záření, začne přeměňovat aminokyselinu theanin na katechiny, přírodní antioxidant nacházející se v zeleném čaji. To chrání čajovnu před poškozením UV zářením, ale také vytváří hořkou chuť v čaji.

Pokud vyzkoušíte čaj s vysokým obsahem katechinů, všimnete si, že má hořkou nebo svíravou chuť. To může být příjemné v určitých sušárnách Sencha čaje, ale tomu se za každou cenu vyhýbá Gyokuro .

S Gyokuro čaj, cílem je zastavit čajovou rostlinu v přeměně theaninu na katechiny a maximalizovat obsah theaninu v listu. Toho je dosaženo dlouhým procesem stínování, který se provádí v různých fázích. Farmář může začít tím, že zablokuje 70 % slunečního záření a poté zablokuje 80 % a nakonec 90 % poslední týden před sklizní. To rostlinu skutečně stresuje, ale umožňuje jí to udržet si více svého theaninu.

#2 Mentální změna 

Theanin neovlivňuje pouze chuť Gyokuro čaj, ale také vliv, který má na mozek. L-theanin je schopen procházet hematoencefalickou bariérou, a proto je možné měnit psychický stav podobně jako kofein.

L-theanin pomáhá navodit více uklidňující účinek na mozek a je považován za důvod, proč mniši pili čaj mezi prvními, protože jim pomáhal během dlouhých meditací.

V kombinaci s kofeinem vytváří klidný bdělý pocit, který je mnohem jiný než pocit pouhé konzumace samotného kofeinu. Zatímco pijáci kávy hlásí, že mají nával energie, po kterém později během dne dojde k havárii, konzumenti čajů s vysokým obsahem theaninu mají rádi matcha a Gyokuro tvrdí, že energie vydrží déle, bez pocitu nervozity nebo následného pádu. 

#3 Vysoký obsah kofeinu

Gyokuro a matcha také mívají vyšší obsah kofeinu i theaninu. To souvisí také s procesem stínování. Kofein je jedovatý pro drobný hmyz, proto se používá jako obranný mechanismus na vnější straně čajového listu.

Protože mladší listy bývají křehké a zranitelnější vůči hmyzu, tyto listy mají tendenci obsahovat více kofeinu než starší, tužší listy na čajovníku. Gyokuro se vyrábí z těchto mladších listů, což zvyšuje obsah kofeinu, ale obsah kofeinu se dále zvyšuje procesem stínování.

Jako stínící proces používaný k výrobě Gyokuro čaj je pro rostlinu neuvěřitelně stresující, produkuje více kofeinu, aby se chránil. Zatímco hlavním cílem stínování je vyrobit sladší a pikantnější zelený čaj, vysoký obsah kofeinu je vedlejším produktem většiny Gyokuro pijáci si užívají.

#4 Vysoká hladina chlorofylu

Třetím aspektem čaje, který se během procesu stínování mění, je obsah chlorofylu. Chlorofyl je zelený pigment vyskytující se v rostlinách, který je nezbytný pro fotosyntézu. Pomáhá rostlině přeměňovat sluneční světlo na energii, a pokud je slunečního světla méně, čajovník potřebuje ke kompenzaci produkovat více chlorofylu. To způsobí, že se listy změní ze světle zelené na tmavě zelenou. Může být snadné zaznamenat tuto barevnou změnu na živých listech čajovníku, ale je zvláště patrná na sušených čajových listech. Listy z Gyokuro a určité stínované Sencha s touto extrémně tmavě zelenou, téměř černou barvou.

 

co dělá Gyokuro Chuť čaje?

Gyokuro čaj je známý po celém světě pro svou sladkou a slanou chuť. Tato pikantní nebo „umami“ příchuť se zdokonaluje během dlouhého a pečlivého výrobního procesu.

Tyto pikantnější nebo „bujónové“ chutě můžete normálně spojovat spíše s polévkou než s čajem, ale Gyokuro krásně se stahuje, díky čemuž je ve světě čaje velmi unikátní.

Ostatní druhy japonského zeleného čaje jako Sencha mají tuto pikantní chuť, ale zdaleka není tak intenzivní jako u Gyokuro . Pokud se chcete dozvědět více o rozdílech mezi Gyokuro a Sencha , doporučujeme vám přečíst si článek 👉 Gyokuro vs Sencha : Rozdíly & Srovnání.

 

Co je organické Gyokuro ?

Organické  Gyokuro nepoužívá žádné chemikálie, jako jsou pesticidy, herbicidy, fungicidy nebo chemická hnojiva, k pěstování nebo zpracování čaje po jeho sklizni. Místo toho farmáři používají přírodní procesy k vytvoření udržitelné čajové plodiny, jako jsou solární nebo lepkavé lapače hmyzu na obrázku níže. 

 

Jak je organické Gyokuro vyrobeno?

Krok 1 - Proces stínování

Proces zastínění je zvláště náročný, pokud jde o pěstování organické Gyokuro . Normálně, aby udrželi čajovníky naživu během dlouhého období stínu, může farmář jednoduše použít více chemikálií, aby dočasně posílil čajovník, ale pokud jde o organické Gyokuro , prostě záleží na talentu farmáře.

Krok 2 - Výroba nejlepšího hnojiva pro výrobu Gyokuro Čaj přežije proces stínování

Pan Sakamoto je nejlepší bio Gyokuro farmáře, se kterým jsme se setkali dodnes, a své dovednosti rozvíjel po mnoho desetiletí experimentováním s různými druhy organických hnojiv. Vyvinul organické hnojivo vyrobené z kombinace sedimentární horniny a hnojiva bokashi, vyrobené z organických potravin. To posiluje buněčnou strukturu čajovníku a umožňuje mu vydržet 3 týdny bez slunečního záření. Je důležité, aby čajovník během tohoto stínování nezačal vadnout, jinak to negativně ovlivní chuť čaje.

The organické Gyokuro vyrobený panem Sakamotem je prvotřídní a vše se vyrábí bez použití chemikálií nebo pesticidů na jeho čajovníky. Po uplynutí tří týdnů začíná sklizeň čaje a jsou vybrány 3 horní listy. Ty bývají nejsladší a mají nejvyšší obsah živin, což z nich dělá perfektní volbu pro čaj jako je Gyokuro .  

Krok 3 – Sklizeň 

Po sklizni listů se vyrábí podobným způsobem jako jakýkoli jiný japonský zelený čaj. Jsou napařeny a sušeny, aby se snížil obsah vlhkosti.

Krok 4 – Sušení a válení Gyokuro list

Nakonec, než jsou listy zcela vysušeny, procházejí dalším procesem válcování, aby se vytvořily tyto jedinečné listy ve tvaru jehly, které Gyokuro je známý pro. Tento čaj je pevně svinutý, aby se zablokovala chuť, a jakmile jsou lístky vystaveny teplé vodě, začnou se otevírat a uvolňovat svou chuť najednou do vody.

 

jak vařit Gyokuro Čaj s vysvětlujícím videem a návodem

Když na to přijde Gyokuro vaření piva, je nesmírně důležité dodržovat následující parametry. Gyokuro vaření piva se velmi liší od Sencha vaření z několika důvodů.

Za prvé, teplota vody je obvykle mnohem nižší, aby se extrahovaly sladší chutě čaje. To je opravdu důležité pro Gyokuro čaj, protože je oslavou těchto sladkých chutí a chutí umami a hodně práce stojí za vytvořením dokonalého chuťového profilu.

Druhá věc, kterou je třeba mít na paměti, když na to přijde Gyokuro vaření-pivaje doba máčení. Protože Gyokuro se vyrábí z velmi pevně svinutých listů, které potřebují celé 2 minuty ve vodě, aby se otevřely a uvolnily svou chuť.

To jej odděluje od normálního japonského zeleného čaje, který vyžaduje pouze 1 minutu. The Gyokuro čajové lístky pak mohou být louhovány ještě 3-4 krát se stejnou teplotou vody vždy po 20 sekundách.  

Pivovar s vyšším poměrem listů k vodě

Pokud to opravdu chcete brát vážně Gyokuro vaření piva, můžete skutečně použít metodu, kterou praktikují někteří čajoví mistři v Japonsku, a to zvýšit poměr listů k vodě.

U většiny japonských zelených čajů byste měli použít 5 gramů lístků a 150 mililitrů vody, a to také funguje dobře Gyokuro vaření, ale pokud opravdu chcete posunout chuť na další úroveň, můžete použít 5 gramů listů a 50 ml vody.

Vznikne tak malé množství superkoncentrovaného čaje, který si můžete vychutnat nejen pro jeho chuť, ale také pro jeho texturu. Když Gyokuro se podává s tak malým množstvím vody, textura se stává mnohem hustší, téměř jako olej.

Gyokuro se často vychutnává v těchto malých šálcích, takže host je nucen upíjet velmi malé doušky a ocenit ten pocit, když čaj klouže po povrchu jazyka. 

Vařit za studena Gyokuro Čaj

Gyokuro se již blíží zelenému čaji za studena, protože se připravuje s vodou o teplotě 104-1040 stupňů Fahrenheita. Pokud se chcete v oblasti studeného vaření piva lépe orientovat, doporučujeme vám přečíst si tento článek 👉 za studena louhovaný zelený čaj vysvětlili Tea Experts

Příprava Gyokuro Zelený čaj v Shibooridashi

Můžete si všimnout, že v některých čajovnách připravují Gyokuro císařský zelený čaj v konvici, která je velmi odlišná od kyusu. Tato konvička se nazývá shibooridashi a je speciálně navržena pro čaje jako Gyokuro .

Všimnete si, že design je mnohem plošší, s širší základnou a kratší konstrukcí. Díky tomu se můžete opravdu soustředit na vaření Gyokuro čaj. Čajový mistr v podstatě naplní základnu shibooridashi listy a poté navrch listy pokape malým kouskem vody. Po uplynutí doby louhování je čas nalít Gyokuro zelený čaj z shibooridashi a podávejte ho hostovi. 

Tento design konvice umožňuje listům dostatek prostoru pro expanzi, i když je připravujete s vysokým poměrem listů k vodě, jako je tento. Samozřejmě je také naprosto v pořádku na přípravu Gyokuro čaj také v konvici na kyusu.

Jaké jsou další různé typy Gyokuro Čaj? 

Kromě toho Gyokuro , můžete vidět některé další variace jako Gyokuro karigane a Gyokuro kukicha. Tyto čaje se vyrábějí jak ze stonků, tak z listů čajovníku. 

 

Gyokuro Karigane

Gyokuro karigane se vztahuje na čaj vyrobený ze stonků a listů čajových rostlin používaných k výrobě Gyokuro . Karigane lze také vyrobit z rostlin používaných k výrobě matcha a kabusecha. Jedná se o zastíněný stonkový čaj, který mu dodává sladší chuť a odlišuje ho od kukichy, což je stonkový čaj vyrobený z nezastíněných čajovníků. 

 

Gyokuro kukicha

Pan Sakamoto také vyrábí a Gyokuro kukicha, který je vyroben s vyšším poměrem stonků, což mu dává více této světlé chuti sena a méně sladké chuti umami. Pokud najdete chuť normálního listu Gyokuro být příliš intenzivní, možná budete chtít nejprve vyzkoušet jednu z těchto odrůd stonkového čaje, abyste si zvykli na chuť.

 

11 Výhody Gyokuro

Tato část je stručným vysvětlením výhody Gyokuro . Pokud máte zájem dozvědět se o tématu více, doporučujeme vám přečíst si článek 👉 Zjistěte více o Gyokuro Výhody Čaje

#1 Mentální Bdělost

Gyokuro čaj má velmi vysoký obsah kofeinu, někde mezi 120-140 mg na porci. Důvod proč Gyokuro obsahuje tolik kofeinu je to kvůli jeho dlouhému procesu stínování. Čajovník produkuje kofein jako obranný mechanismus k odražení hmyzu, a když je čajovník zastíněn, ve skutečnosti produkuje více.

#2 Pocit klidu

 L-theanin může pomoci zpomalit vstřebávání kofeinu a v důsledku toho se předpokládá, že tlumí některé negativní účinky kofeinu. Namísto rychlého přívalu energie a následného pádu krátce poté zaznamenáte udržitelnější energii po celý den. Z tohoto důvodu mnoho lidí používá zelený čaj pro dlouhou dobu práce, studia a meditace.

#3 Podporuje zdravé srdce 

Kromě kardiovaskulárních onemocnění, Gyokuro a zelený čaj jsou také myšlenka snížit cholesterol a krevní tlak. Zdá se, že zelený čaj blokuje vstřebávání cholesterolu s nízkou hustotou lipoproteinů (LDL), který je často označován jako „špatný cholesterol“. Pokud pijete zelený čaj neslazený, může také zlepšit hladinu cukru v krvi. 

#4 Udržuje vaši pleť čistou a mladistvou

Gyokuro a další zelené čaje mají také vysoký obsah vitamínu C. Vitamin C může být účinný, pokud jde o zesvětlení tmavých skvrn způsobených jizvami nebo akné. 

Tyto jizvy a stopy se mohou časem nahromadit a mohou způsobit, že vaše lyžování bude vypadat starší. Samozřejmě, že nejlepší věc, kterou můžete udělat, je pokusit se zabránit jejich tvorbě v první řadě, ale znaménka mohou být také snížena přesčas, aby se ukázala mladší a zdravější pokožka.

#5 Spalování tuků

Jedna z klíčových živin v Gyokuro je EGCG nebo epigalokatechin galát. Tento antioxidant může pomoci zlepšit metabolický proces a vést k rychlejší spotřebě kalorií a většímu úbytku tuku. 

#6 Zubní zdraví

Gyokuro také obsahuje fluorid a minerály, které zřejmě zabraňují zubnímu kazu a dalším infekcím úst. Studie ukazují snížení rozvoje onemocnění dásní a gingivitidy u těch, kteří pijí zelený čaj. 

#7 Prevence rakoviny

Zelený čaj může být nápomocný nejen při prevenci rakoviny ústní dutiny, ale také jiných typů rakoviny, jako je rakovina močového měchýře, rakovina prostaty, rakovina prsu, rakovina vaječníků a rakovina slinivky břišní. 

#8 Dobré pro trávení

V některých studiích bylo EGCG spojováno se snížením zánětu v trávicím traktu.

Pití Gyokuro čaj může také pomoci při nadměrné plynatosti a nadýmání. To může vést ke zdravějšímu, pravidelnějšímu a pohodlnějšímu trávení přesčas.

Pomáhá tedy zelený čaj při trávení? Ano! Chcete-li se o tom dozvědět více, přečtěte si náš článek na blogu 👉 Pomáhá zelený čaj při trávení? Pojďme to zjistit!

#9 Snižuje zánět

Podle studie z čajového vědeckého centra na univerzitě v Shizuoka bylo prokázáno, že epigalokatechin galát v zeleném čaji má protizánětlivé účinky. Zjištění také naznačují, že zelený čaj a obsažené EGCG mohou potlačit expresi genů/proteinů zánětlivých cytokinů a enzymů souvisejících se zánětem. 

#10 Posilte svůj imunitní systém

Zelený čaj zřejmě dokáže imunitní odpověď nejen posílit, ale i modulovat. Studie z Harvard Medical School uvádí, že konkrétně v imunitním systému nashromážděné důkazy odhalily imunomodulační účinek zeleného čaje/EGCG. 

#11 Antioxidanty

Raději než jíst hrstičky semen granátového jablka, proč nevypít šálek Gyokuro ráno? Kromě vytvoření pěkné zdravé ranní rutiny může být také dobrým a lahodným zdrojem antioxidantů ve vaší stravě. 

je Gyokuro nejlepší zelený čaj?

Na otázku je těžké odpovědět je Gyokuro nejlepší čaj. Pokud jde o chuť a zážitek z pití, zdá se, že cena mluví sama za sebe. Gyokuro Zdá se, že má nejvyšší cenu ve světě japonského zeleného čaje, a protože tolik lidí je ochotno za něj zaplatit nejvyšší dolar, je třeba jeho chuť milovat. Abyste se dozvěděli proč Gyokuro je tak drahé, doporučujeme vám přečíst si článek 👉 Proč je Gyokuro cena čaje tak vysoká?  

Sám japonský císař dokonce preferoval příchuť Gyokuro . To je důvod, proč často vidíte Gyokuro být prodán jako Gyokuro císařský zelený čaj. Pokud je to dost dobré pro japonského císaře, určitě to musí být dost dobré pro nás!

Konečně otázka je Gyokuro nejlepší čaj přijde na zdravotní přínosy. Se slibnými údaji ukazujícími výhody Gyokuro zelený čaj na všechno od zánětu přes zdraví zubů až po hubnutí, to je těžké tvrdit Gyokuro není nejlepší zelený čaj. Samozřejmě ostatní zelené čaje mají samy o sobě přínosy pro zdraví, ale jejich výroba je náročná na práci Gyokuro čaj zajišťuje, že je džem plný živin.

Tak je Gyokuro nejlepší čaj? Pro nás je odpověď ano, ale necháme vás, abyste to posoudili. Níže máme průvodce nákupem, který vám pomůže vybrat to nejlepší Gyokuro zelený čaj užívat si doma. Až tento speciální čaj vyzkoušíte, můžete nám dát vědět, zda si myslíte, že je nejlepší. Zajímá nás, co si myslíte!

Proč byste neměli kupovat Gyokuro v čajových sáčcích?

vyrobit si vlastní čajové sáčky

Pokud chcete koupit Gyokuro v čajových sáčcích, doporučujeme vám přečíst si náš článek s názvem  Gyokuro čajové sáčky: Před nákupem si přečtěte toto. Zde je však stručný souhrn níže uvedeného článku👇

Možná jste nás už slyšeli diskutovat o tom, že čajové sáčky jsou snad nejhorší způsob přípravy zeleného čaje. To platí zejména v případě  Gyokuro sáčky zeleného čaje.

Stejně jako ostatní druhy japonského zeleného čaje, Gyokuro čaj prochází procesem válcování a sušení. Co dělá Gyokuro unikátní je, že se válcuje dodatečně ve speciálním typu válcovacího stroje. To skutečně stlačí listy do těchto těsných, jehličkovitých tvarů. Toto rolování má skutečně uzamknout chuť, takže se může uvolnit najednou, když jsou listy rehydratovány. 

Protože jsou listy tak pevně svinuté, roztáhnou se po přidání do vody na mnohonásobek své původní velikosti. Kvůli tomuhle, Gyokuro potřebuje ještě více prostoru než typický zelený čaj. To dělá  Gyokuro čajové sáčky není to dobrá volba pro přípravu čaje. V dalších částech si povíme o chuťovém rozdílu mezi nimi  Gyokuro čajové sáčky a Gyokuro připravené ve formě volných listů.

Srovnání mezi Gyokuro Čajové sáčky vs Gyokuro Sypaný listový čaj

Provedli jsme několik srovnání vedle sebe  Gyokuro čajové sáčky a Gyokuro císařský zelený čaj ve formě sypaných listů. Zjistili jsme, že z mnoha důvodů Gyokuro ve formě volných listů byl mnohem lepší než Gyokuro čajové sáčky.

Nejviditelnější rozdíl v chuti je složitost. Při porovnávání Gyokuro sasa hime, získáte tento příjemný květinový tón, chladivou sladkost a bohatý závěr umami. s Gyokuro čajové sáčky, dostanete trochu sladkosti, ale je to slabé a vzdálené. Květinové tóny jsou zcela ztraceny a umami lze nalézt pouze s trochou fantazie.

Jinými slovy, při používání získáváte pouze část zkušeností Gyokuro čajové sáčky. Pokud opravdu chcete plný účinek, budete muset pít Gyokuro čaj ve formě sypaných listů. Další nevýhoda k Gyokuro teabags spočívá v tom, že získáte chuť samotného čajového sáčku. Všechny materiály používané k výrobě čajových sáčků dodávají čaji nějakou chuť, která může negativně ovlivnit chuť. Dokonce i hedvábné čajové sáčky, které používáme, narušují chuť.

Nález Gyokuro čaj

Zatímco Gyokuro se může objevit zelený čaj zastrašující zpočátku možná brzy zjistíte, že je to jeden z vašich oblíbených čajů. Chuť je tak jedinečná, že se jí žádný jiný druh čaje opravdu nemůže vyrovnat. Mnoho lidí vyměnilo svou ranní kávu za šálek Gyokuro , a všimli si obrovského rozdílu jak v náladě, tak v hladině energie po celý den.

Pokud máte zájem vyzkoušet Gyokuro pro sebe vám doporučujeme podívat se na několik čajů od pana Sakamota a zjistit, který z nich vám přijde nejlepší. K dnešnímu dni jsou tyto nejlepší organické Gyokuro čaj našli jsme a jsme hrdí, že je můžeme sdílet s vámi všemi. 

Pro zjednodušení procesu vyhledávání jsme chtěli zdůraznit tři z nich Gyokuro čaje dostupné na trhu: 

cha muzeum

Pokud hledáte nejlepší Gyokuro čaj pro začátečníky doporučujeme Gyokuro cha muzeum. Toto je jeden z Mr. Sakamoto je slavný Gyokuro čaje a vyrábí se z kultivaru Yabukita, nejoblíbenějšího čajového kultivaru v Japonsku. Tento čaj má silnou pikantní chuť, ale je uhlazen příjemnou sladkostí.

 

cha meijin

Pokud hledáte to nejlepší Gyokuro čaj pro ostřílené pijáky čaje, to by musel být Gyokuro cha meijin. Tento čaj se vyrábí stejným způsobem jako cha musume, ale ve skutečnosti se vyrábí z kultivaru Saemidori, jednoho z nejvyhledávanějších čajových kultivarů v Japonsku. Důvod, proč je Saemidori tak ceněný, je ten, že má lehkou sladkost a velmi malou hořkost. Dlouhý proces stínování samozřejmě ještě více zlepšuje chuť a vytváří a Gyokuro čaj s příjemnou teplou sladkostí karamelu a hnědého cukru. 

 

Gyokuro Wakamusha

Pokud vás zajímá můj osobní favorit, musel by to být Gyokuro wakamusha. Toto je jeden z nejnovějších čajů, které jsme objevili od pana Sakamota, a odvádí dobrou práci při zapouzdření všech aspektů, které Gyokuro slavný. Má lehkou sladkost, hustší pocit v ústech, silné umami a tyto více rostlinné vlastnosti edamamu a dokonce i mořských řas. Tyto chuťové profily se mohou zdát, jako by spolu nešly dobře, ale poté, co si vychutnáte několik šálků Gyokuro , začnete chápat a oceňovat jedinečnou chuť. Podobně jako u Saemidori, okumidori Gyokuro je také velmi vyhledávaný pro nedostatek hořkosti. Kultivar okumidori má tendenci produkovat kulatější a hladší čaje, takže je to dobrá volba pro špičkové zelené čaje, jako je matcha a Gyokuro .

Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.

1 z 4