Výroba Gyokuro začíná s Gyokuro rostlina. V tomto článku budeme diskutovat o tom, co Gyokuro rostlina je, jak se pěstuje a jak se z ní dělá lahoda Gyokuro čaj. Podělíme se také o příběh pana Sakamota, talentovaného pěstitele čaje v jižním Japonsku, a o tom, jak roste silný a chutný Gyokuro rostliny bez použití pesticidů nebo chemikálií. Pojďme se ponořit přímo do světa Gyokuro ! 🍃🍵
co je Gyokuro Rostlina?
The Gyokuro rostlina odkazuje na čajovou rostlinu používanou k výrobě Gyokuro čaj. Přestože se jedná o úplně stejnou rostlinu, která se používá k výrobě jiných druhů čaje, pěstuje se specifickým způsobem, aby zlepšila chuť. Později si probereme, jaké kroky podniká farmář, aby proměnil čajovník v čajovník Gyokuro rostlina.
Než budete pokračovat, možná budete chtít obnovit své znalosti o tom, co je Gyokuro čaj. Důrazně doporučujeme přečíst si článek 👉 Vše, co potřebujete vědět Gyokuro čaj. Je to dokonalý průvodce tímto kouzelným čajem!
Gyokuro Vysvětlující video
Kultivace Gyokuro rostlina

Aby byl považován za a Gyokuro zelený čaj, musí být zastíněn asi 3 týdny před sklizní. Když Gyokuro rostlina je odříznutý od slunečního záření, nutí ho produkovat více chlorofylu, aby kompenzoval ztrátu sluneční energie. The Gyokuro rostlina také produkuje více theaninu a kofeinu jako obranný mechanismus. Kofein na vnější straně listu je hořký a dokonce smrtelný pro hmyz Gyokuro rostlina používá jako obranný mechanismus. Protože stínění je pro ně tak stresující Gyokuro rostlina, potřebuje produkovat ještě více kofeinu, aby zahnal hmyz.
Asi po týdnu s velmi malým množstvím slunce Gyokuro rostlina začíná bojovat. Je těžké podporovat růst rostlin na tak malém slunci. Většina zemědělců v této fázi napumpuje spoustu chemikálií a hnojiv na plodinu, aby to kompenzovala. To není možnost pro mnoho ekologických zemědělců, takže je těžké udržet rostlinu naživu pomocí přísně ekologických metod.
Sklizeň Gyokuro
Sklizeň Gyokuro rostlina je podobný jako u jiných rostlin používaných k výrobě vysoce kvalitního zeleného čaje. Po Gyokuro rostlina byla 3 týdny zastíněna, vyberou se 3 horní klíčky a shromáždí se ke zpracování. Horní tři klíčky čajovníku jsou nejmladší a nejbohatší na živiny. Mají také nejvyšší obsah kofeinu, a to je jeden z mnoha faktorů, který přispívá k extrémně vysokému obsahu kofeinu v Gyokuro .
Důvodem jsou mladší listy Gyokuro Rostlina obsahuje více kofeinu než zralé listy, protože jsou náchylnější k hmyzu. Kofein je produkován čajovou rostlinou jako obranný mechanismus na ochranu před hmyzem. Mladší výhonky čajovníku jsou křehčí, a proto potřebují produkovat více kofeinu než starší, tužší čajové lístky. To je důvod, proč čaje vyrobené z mladších listů mají rád Gyokuro a slavnostní matcha mají vyšší obsah kofeinu než čaje vyrobené ze starších listů bancha, Hojicha a Genmaicha .
Jaký je rozdíl ve stínování Gyokuro Rostlinná značka?

Když Gyokuro rostlinaje vystaven slunečnímu záření, začne přeměňovat aminokyselinu theanin na katechiny. Katechiny jsou hořké složky čaje, zatímco theanin je zodpovědný za sladkou a slanou chuť. Zatímco katechiny mohou být užitečné pro čajovníky jako ochrana před UV zářením, není to dobré pro milovníky sladkého čaje, jako je např. Gyokuro . Když čajovník odříznete od slunečního záření, zabráníte tomu, aby k tomuto procesu došlo, což umožní Gyokuro rostlina k produkci vyššího množství sladkého a slaného theaninu.
Kde je? Gyokuro vyrobený čaj?
The Gyokuro rostlina může růst na tolika místech jako běžný čajovník. Hodně prémie Gyokuro se vyrábí z jemnějších odrůd čajovníku jako Saemidori a Okumidori. Tyto rostliny rostou nejlépe v mírnějším klimatu, protože jsou citlivější na mráz. V důsledku toho může mít farmář větší úspěch v pěstování Gyokuro rostliny v jižním Japonsku, protože zima tu není tak velká obava. Jižní ostrov Kjúšú je také velmi vulkanicky aktivní, takže mnoho farmářů může těžit z úrodné půdy.
A konečně, k pěstování je opravdu potřeba talentovaného farmáře Gyokuro rostlina. 3týdenní proces stínování může být pro čajovník stresující a bude potřebovat hodně výživy, aby v tomto období zůstal silný a zdravý.
Slavné hnojivo pana Sakamota

Legendární farmář pan Sakamoto vymyslel důmyslný způsob, jak si uchovat Gyokuro rostlina žít po dlouhou dobu bez slunečního záření. Vyrábí hnojivo vlastní značky, které ve skutečnosti posiluje buněčnou hustotu Gyokuro rostlina. To umožňuje rostlině nejen přežít bez slunečního záření, ale také přežít bez půdy. Sakamoto často bere odřezky neekologického původu Gyokuro rostliny a porovnává je se svou organickou plodinou ve váze. Po pouhém týdnu, neekologické Gyokuro rostliny začnou vadnout a umírat, ale jeho rostliny vypadají stále stejně silné a zdravé jako vždy.
Pan Sakamoto také vysvětluje, že tyto rostliny jsou také bohatší na živiny. Tím, že vytvoří zdravější půdu, je schopen do ní přivést více živin Gyokuro rostlina a vytvořte lahodný a zdravý organický nápoj.
Pan Sakamoto zaujímá holistický přístup k pěstování čaje. Nejde jen o to, aby byl čajovník zdravý, ale také o to, aby byl zdravý celý ekosystém. Protože na čajovníky nepoužívá pesticidy, žížaly a malý hmyz se mohou pohybovat půdou a skutečně ji uvolňovat. Tato volnější půda je pro pana Sakamota dobrým znamením, protože umožní kořeny Gyokuro rostlina proniknout hlouběji do země a absorbovat více živin, což vede k silnější chuti čaje.
Proč je Gyokuro tak drahé
Abyste se dozvěděli proč Gyokuro je tak drahé, doporučujeme vám přečíst si článek 👉 Proč je Gyokuro cena čaje tak vysoko? Stručné shrnutí obsahu tohoto článku naleznete níže.
Konečným výsledkem je nejkvalitnější zelený čaj v Japonsku. Gyokuro je také nazýván 'Císařův čaj', protože býval pro svou vynikající kvalitu rezervován pro císaře. Gyokuro má a silná sladkost a příchuť umami. Vaří také hustý nefritový zelený likér s velmi vysokým obsahem kofeinu a theaninu.
Říká se to Gyokuro má více kofeinu než káva, pokud je uvařena správně. I když obsahuje více kofeinu než káva, nemusíte to cítit, protože l-theanin v zeleném čaji působí proti některým negativním vedlejším účinkům kofeinu, jako je nervozita.
Pokud byste si chtěli prohlédnout čaje od pana Sakamota, můžete si prohlédnout náš výběr Gyokuro . Máme 4 různé druhy Gyokuro z čeho vybírat. První je naše nejoblíbenější, Gyokuro cha muzeum. Tento čaj má přímou chuť umami a pochází z kultivaru yabukita.
Další je Gyokuro wakamusha. Pochází z kultivaru okumidori a má příjemnou hladkou rostlinnou chuť s chladnou sladkostí. Pak máme Gyokuro cha meijin, mistrovský čaj z kultivaru saemidori. Tento čaj místo více z této teplé sladkosti, jako je karamel nebo hnědý cukr. Konečně máme Gyokuro sasa hime, což je směs všech tří kultivarů, vytvářející pěkný vyvážený čaj. Která bude vaše nejoblíbenější?