Kompletní průvodce 28 nejlepších japonských čajů

Chcete se o tom více dozvědět japonské čaje? Jste na správném místě! V tomto článku se budeme zabývat některými běžnějšími typy čaje v Japonsku, jak se vyrábí a jak chutnají. Toto jsou čaje, které jsme objevili během našich cest po Japonsku, když se setkáváme s pěstiteli čaje a hledáme ty nejlepší zelené čaje pro nioteas.com. Pojďme skočit do našeho žebříčku 28 nejlepších druhů japonských čajů

DŮLEŽITÉ: Kliknutím na sekci níže uvedeného obsahu přímo přejdete na sekci, která vás zajímá👇

🍵🫖 Co je v nabídce? 🫖 🍵

Japonský čaj Kompletní průvodce Video

Natočili jsme video, ve kterém pokrýváme vše o japonském čaji. Pro více videí tohoto typu se podívejte na naše Youtube kanál

 

Jaké jsou různé druhy japonského čaje?

28 různých japonských čajů jsme seřadili níže 👇

Japonský čaj #1 - čaj Matcha

matcha čaj je možná jedním z nejznámějších japonských čajů po celém světě, a to především díky jeho použití při čajovém obřadu. Tento práškový čaj je vyroben z čajovníků, které byly 3 týdny před sklizní zastíněny, aby se zvýšila jejich sladká a slaná chuť. 

Poté se vyberou vrchní listy, odstraní se z nich stonky a rozemele se na jemný prášek. Na rozdíl od listových čajů, které se připravují v a čajník, čaj matcha k přípravě vyžaduje několik speciálních japonských čajových náčiní, jako je chasen metla matcha, a chawan matcha miska, chashaku matcha lžička a mnoho dalších. Příprava čaj matcha tímto způsobem je jedním z nejslavnějších Japonské tradice

Pokud se chcete zasvětit do umění matcha, doporučujeme vám prohlédnout si naše Vzorkovače čaje Matcha! S těmito boxy budete moci otestovat ty nejlepší matcha vybrané z renomovaných japonští farmáři

 

Japonský čaj #2 - Sencha

Zatímco čaj matcha může být jedním z nejznámějších typů japonské čaje po celém světě,  Sencha  je nejoblíbenější, tvoří až 70 % veškerého čaje spotřebovaného v Japonsku.  Sencha  je samozřejmě široká kategorie a můžete v ní najít mnoho různých chuťových profilů. Sencha v podstatě odkazuje na čaj, který byl po sklizni napařen a poté později srolován a sušen, aby si uchoval chuť, dokud není připraven k přípravě ve vodě.

 

Japonský čaj #3 - Gyokuro

Gyokuro  je mnohými znalci čaje považován za nejlepší japonský čaj, protože tak dokonale vystihuje chuťový profil, který japonské čaje jsou známé. Tato kombinace sladkých a slaných chutí je zdokonalena během dlouhého procesu stínování a hladiny chlorofylu, theaninu a kofeinu jsou zvýšeny. 

Gyokuro  se typicky připravuje s menším množstvím chladnější vody, více listů a delší dobou vaření, aby se chuť ještě více koncentrovala.  Gyokuro  je nejdražším listovým čajem v Japonsku, protože jeho výrobní proces je náročný na práci. S tímto čajem se můžete setkat ve špičkové čajovně nebo čajovně v Japonsku. 

 

Japonský čaj #4 - Hojicha

Hojicha  se týká praženého zeleného čaje obvykle vyrobeného ze starších listů a stonků čajovníku.  Hojicha  byl kdysi používán jako způsob, jak získat maximum ze sklizně čaje a využít části čajovníku, které by jinak byly vyhozeny. Teď  Hojicha  je milován po celém světě pro svou jedinečnou chuť, kombinující teplejší tóny kávy, karamelu a čokolády. I když to vypadá jako černý čaj,  Hojicha  je ve skutečnosti zelený čaj, protože listy se po sklizni zahřívají a nedochází k jejich plné oxidaci.

 

Japonský čaj #5 - Genmaicha

Genmaicha  je další z nich japonské čaje která v posledních letech roste na popularitě.  Genmaicha  se vyrábí spojením lístků zeleného čaje s praženou rýží, které dodávají čaji teplé a sladké tóny obilovin a pražených ořechů, které mohou být docela uklidňující.  Genmaicha  má velmi nízký obsah kofeinu, takže je to skvělý čaj, který si můžete vychutnat večer.

 

Genmaicha  začal jako způsob, jak uchovat čajové lístky v době ekonomických potíží. Aby čaj vydržel déle, lidé přidávali zrnka pražené rýže, aby natáhli zásobu. Brzy si lidé začali všímat vynikající kombinace chutí a toho japonský čaj se stal velkým hitem! Nyní je to nejběžnější typ míchaného čaje v Japonsku a určitě jej uvidíte podávat v restauracích a čajovnách po celé zemi.

 

Japonský čaj #6 - Hoji Genmaicha

Hoji Genmaicha  je kombinací  Genmaicha  a  Hojicha . Protože je vyroben kombinací Hojicha listy s nižším obsahem kofeinu a pražená rýže bez kofeinu, tento čaj je vhodné pít i dlouho do noci.

 

Japonský čaj #7 - Kamairicha

Kamairicha  je čaj, který je někde mezi a Hojicha a a Sencha . Jedná se o částečně upražený čaj, který se stáčí na horké pánvi podobným způsobem jako čínský zelený čaj. To dává  Kamairicha  mírně teplejší chuťový profil s tóny mandlí a kešu, ale stále si zachovává některé ze svých dušených zeleninových chutí. 

 

 

Japonský čaj #8 - Kukicha

kukicha se vyrábí ze stonků a listů čajovníku. Zatímco stonky jsou obvykle opatrně odstraněny v čajích jako Sencha a Gyokuro , slaví se v kukicha. Stonky dávají kukicha jemnější chuť s tóny sena nebo letní trávy a nádechem minerálů. Přidání stonků také snižuje obsah kofeinu kukicha.

 

Podobným způsobem jako  Genmaicha , tento čaj byl vyvinut jako způsob, jak získat maximum z čaje, který měli farmáři k dispozici. Protože primárním zdrojem příjmu čajových farmářů byly čajové lístky, které prodávali, často si nemohli dovolit žádné ušetřit pro vlastní požitek. Několik farmářů zjistilo, že ze stonků čajovníku skutečně dokážou připravit lahodný čaj, a brzy toto tajemství poznali všichni. Teď kukicha nebo čaj z větviček je velmi oblíbený japonský zelený čaj sám o sobě a farmáři po celém Japonsku jej vyrábějí pro své milující zákazníky. 

 

Japonský čaj #9 - Karigane

karigane je velmi podobný kukicha, ale týká se to stonkového čaje vyrobeného ze zastíněných čajových rostlin, jaké se používají k výrobě  Gyokuro , čaj matcha a kabusecha. Protože čaj obsahuje nějaké stínované listy, karigane je sladší a má mírně vyšší obsah kofeinu než jeho nezastíněný protějšek. 

 

Zjistili jsme, že karigane funguje velmi dobře jako studený čaj. Zatímco Gyokuro může být trochu silný pro lidi, kteří s čajem začínají, karigane má mnohem jemnější chuťový profil, přičemž stále obsahuje hodně sladkosti. Když je čaj připraven jako studený nálev, získá tuto krásnou kombinaci chuťových profilů chladivé okurky a sladkého melounu melounu, které jsou obzvláště dobré v letním období.

 

Japonský čaj #10 - Kuki Hojicha

kuki Hojicha  je jiný druh stonkového čaje, ale vyrábí se z pražených čajových stonků. Stonky a listy čajovníku se ve skutečnosti praží odlišně, takže tento čaj získává jiný chuťový profil ve srovnání s normálním Hojicha . The kuki Hojicha  vyrobený panem Issinem přebírá tyto mnohem tmavší chuťové profily černé kávy a tmavé čokolády. Ve skutečnosti je to jeden z našich čajů s nejnižším obsahem kofeinu, díky čemuž je skvělou náhražkou kávy pro ty, kteří se snaží omezit kofein.

 

Japonský čaj #11 - Bancha

bancha se vztahuje na čaj vyrobený ze zralejších listů čajovníku. Tyto listy jsou vyloučeny z prémiovějších japonských zelených čajů, ale používají se v levnějších čajích jako bancha. Tyto listy produkují více zemitých a dřevitých chuťových profilů, více minerálů a méně kofeinu. 

 

bancha se běžně konzumuje po jídle z několika různých důvodů. Za prvé, čaj má nízký obsah kofeinu, takže může být skvělý později během dne nebo dokonce večer. O čaji se také věří, že pomáhá při trávení, takže je skvělou volbou jako pochoutka po večeři!

 

Japonský čaj #12 - Shincha nebo Ichibancha 

šinča se vztahuje na první čaj sklizený brzy na jaře. Může být také označována jako ichibancha a je velmi vyhledávaná pro svou neuvěřitelnou chuť. Čajovník ukládá živiny z půdy po celou zimu a uvolňuje je do prvních návalů čajových poupat brzy na jaře, díky čemuž jsou čaje vyrobené z této části rostliny ještě chutnější. 

 

Před rozšířeným používáním chlazení by mnoho zákazníků čekalo celý rok šinča sklizeň, protože jsou nové, bude to čaj s nejčerstvější chutí. Nyní jsou moderní metody konzervace tak dobré, že mezi loňskou a letošní sklizní není až tak velký rozdíl, takže tento shincha humbuk začíná mírně ustupovat.

 

Japonský čaj #13 - Nibancha

Nibancha označuje druhou sklizeň čajovníku. Po utržení prvního kola klíčků čajovník brzy poroste. I když je lze stále používat k výrobě chutných čajů, úroveň živin a chuti bude nižší, protože rostlina nemá mnoho času na jejich doplnění. 

 

Japonský čaj #14 - Sanbancha

Sanbancha se vyrábí ze třetí sklizně a používá se pouze k výrobě méně kvalitních čajů, jako jsou čajové sáčky a lahvové čaje. Zde byly živiny v čajovníku ještě dále sníženy a chuť je více plochá, s menší složitostí, kterou vidíte u prémiových čajů.

 

Japonský čaj #15 - Akibancha

Některé farmy mají skutečně „podzimní sklizeň“ resp akibancha. To se obvykle koná v říjnu japonský čaj farmy a protože je to čtvrtá sklizeň, může se také nazývat Yonbancha. Tato sklizeň je méně častá, protože výnos je velmi nízký.

 

Japonský čaj #16 - Kyobancha

Kyobancha je jednou z japonských tradic, která je v moderní době bohužel stále vzácnější. Jedná se o specialitu oblasti kolem Kjóta, kde se listy bancha opékají na velké pánvi. Listy se opraží docela důkladně a skoro vypadají jako spálené. Chuť tohoto čaje se může kvůli silnému pražení dokonce unášet do kouřového směru. 

 

Japonský čaj #17 - Kabuse Sencha  

kabuse Sencha  je někde mezi normálem  Sencha  a a  Gyokuro . Je třeba zvážit a  Gyokuro , musí být zastíněn po dobu 21 dnů nebo déle a musí být považován za kabuse Sencha je třeba jej zastínit po dobu 10 dnů nebo déle. To znamená, že cokoli zastíněné mezi 10-21 dny by se pravděpodobně nazývalo a kabuse Sencha  nebo kabusecha

 

kabuse Sencha  dostal svůj název podle síťoviny používané k odříznutí čajovníku před slunečním zářením “kabuse“. Dříve používali k zakrytí čajovníku slaměnou podložku, ale nyní se na zakrytí rostlin používá modernější nylonová síť.

 

Japonský čaj #18 - Konacha

Konacha je velmi nekvalitní zelený čaj vyrobený z méně kvalitních lístků rozemletých na menší kousky. Tento čaj se běžně podává v restauracích, protože hořká chuť může být slušným čističem patra.

 

Japonský čaj #19 - Tencha

Tencha se zřídka konzumuje ve formě listů. Vztahuje se k listům, které jsou rozemlety čaj matcha. To znamená, že musí být 3 týdny před sklizní zastíněny a musí být odstraněny stonky, aby byly považovány za tencha. 

 

Japonský čaj #20 - Asamushi Sencha  

Zatímco většina japonské čaje se vaří v páře po dobu 40-80 sekund, Asamushi je krátký napařený čaj, napařený po dobu 20-40 sekund. To umožňuje listům zůstat neporušené a produkují lehčí chuť.

 

Japonský čaj #21 - Fukamushi Sencha  

fukamushi Sencha  je na druhém konci spektra páry. Zde jsou listy napařeny po dobu 80-200 sekund, čímž se list rozloží a umožní jeho větší stékání do šálku. To vytváří tmavší zelenou barvu a intenzivnější chuťový profil dušené zeleniny. fukamushi Sencha  může také skvěle fungovat jako za studena vařené japonský čaj, a chladnější voda skutečně přináší některé ovocnější chuťové profily.

 

 

Japonský čaj #22 - Chumushi Sencha  

Chumushi  Sencha leží mezi Asamushi a Fukamushi a vaří se v páře standardních 40-80 sekund. Díky tomu je chuť tohoto středně dušeného čaje někde mezi těmito jemnějšími chuťovými tóny a intenzivní vůní dušené zeleniny, kterou můžete najít ve fukamushi. Sencha .

 

Japonský čaj #23 - Aracha

Aracha se vztahuje na surový čaj, který prošel některými kroky procesu výroby čaje, ale ne všemi. To není určeno pro spotřebitele, ale spíše čajové podniky, které se snaží dokončit čaj ve svém vlastním zařízení. Právě zde mají výrobci čaje možnost využít některé ze svých unikátních metod a strojů k zachycení specifického chuťového profilu. Důvodem, proč je tato Aracha cenná, je to, že enzymy v listech byly deaktivovány, takže si zachová svou zelenou barvu a chuť, zatímco čeká na finální produkci. Tyto lístky mohou být skladovány ve výrobním zařízení po delší dobu, zatímco čekají na zpracování, zatímco čerstvé čajové lístky zoxidují během několika hodin.

 

Japonský čaj #24 - Yamecha

Yamecha jednoduše odkazuje na čaj, který se vyrábí v Yame, malé oblasti ve Fukuoce, která si vybudovala poměrně dobrou pověst, zejména pro čaje ve stínu, jako je  Gyokuro  a kabuse Sencha . Yame je malá oblast z hlediska celkové produkce, ale je považována za jednu z nejvýznamnějších oblastí produkujících čaj kvůli své výjimečné kvalitě.

 

Japonský čaj #25 - Ujicha

Podobně jako Yame se i Uji pyšní výrobou japonského zeleného čaje. Uji je místo, kde se produkce zeleného čaje v Japonsku skutečně začala rozvíjet a dodnes je známá produkcí špičkových čajů. Ujicha pouze odkazuje na čaj, který byl vyroben v oblasti Uji, poblíž Kjóta.

 

 

Japonský čaj #26 - Tamaryokucha

Tamaryokucha je velmi podobný  Sencha  ale listy jsou svinuté do stočeného tvaru. Toto je čaj, o kterém jsme se hodně naučili, když jsme navštívili pana Fujisaka v Kumamotu a vyzkoušeli jeho Tamaryokucha bessaku poprvé.

Tamaryokucha shiraore, jako je ten na obrázku výše, může také obsahovat další stonky. Můžete vidět kombinaci stočených čajových lístků a rovných žlutých stonků. Tyto další stonky snižují obsah kofeinu v čaji a přidávají další minerály.

 

Japonský čaj #27 - Mecha

Mecha se vztahuje na čaj vyrobený z pupenů čajovníku, sklízených brzy na jaře. Z hlediska známkování je to někde mezi Gyokuro a Sencha .

 

Japonský čaj #28 - Sakuracha

Sakuracha je specialitou v období třešňového květu. Vyrábí se smícháním okvětních lístků třešňového květu „sakura“ a čajových lístků. Tyto okvětní lístky jsou většinou pro vzhled, protože nepřispívají tolik chuti do čaje. 

 

Kde mohu japonské čaje vyzkoušet?

Pokud se chcete dozvědět více o různých typech japonské zelené čaje, dali jsme dohromady několik různých vzorkovnice čajů které vám umožní vyzkoušet všechny různé druhy čajů a zjistit, který z nich máte nejraději. Tyto vzorkovnice pokrývají různé typy čajů, různé pěstitelské oblasti, různé farmáře a různé kultivary. S některými vzorníky získáte také různé typy japonské čajové náčiní jako Čajová konvice Kyusu, pronásledovat metla matcha, chawan miska matcha a chashaku matcha lžička. Pokud si chcete pořídit veškeré čajové nádobí a vyzkoušet 43 různých druhů japonského zeleného čaje, doporučujeme vám jít do toho Giga Sampler, náš zdaleka nejúplnější vzorník japonských čajů.

 

Jaký druh čaje je v Japonsku nejoblíbenější?

Nejoblíbenější japonský čaj #1 - Sencha

Sencha  je nejoblíbenějším druhem čaje v Japonsku, ale je také nejširší kategorií. Jednoduše odkazuje na čaj, který byl po sklizni napařen a poté srolován a vysušen. Tento čaj se připravuje vyluhováním lístků v teplé vodě a jejich oddělením při nalévání do konvičky kyusu. Čaj má silnou a sladkou chuť s tóny dušené zeleniny a nádechem citrusové svíravosti v dochuti. 

Nejoblíbenější japonský čaj č. 2 – Matcha

Matcha čaj je také velmi populární v Japonsku, ale téměř nikdy ho neuvidíte v čisté podobě mimo japonský čajový obřad. Protože se jedná o práškový čaj, lze jej snadno kombinovat se všemi druhy dezertů, pečiva a samozřejmě zelený čaj matcha latte. K tomu používají méně kvalitní matcha resp latte matcha. The latte matcha může být stále dobrým čajem, ale některé kroky ve výrobním procesu jsou přeskočeny, aby byl levnější. Chuť je také mnohem silnější, což je vlastně dobrá věc, takže můžete ochutnat chuť čaje matcha přes všechnu smetanu a cukr.

slavnostní matcha je druh, který je určen ke konzumaci obyčejný. To najdete v Japonsku, ale je odkázáno na čajovny a čajový obřad, protože je mnohem ceněnější. Tento matcha prášek se vyrábí pomocí všech kroků, které jsme již dříve zmínili, včetně dlouhého stínování rostlin, pečlivého výběru listů, odstraňování stonků a mletí listů ve velkém žulovém mlýně. Tento slavnostní matcha má přirozenou sladkost a stačí ho pít bez mléka nebo cukru.

 

Je pro vás japonský čaj dobrý?

Existuje mnoho zdravotních výhod japonské čaje. Zatímco téměř všechny čaje by měly být považovány za zdravé ve srovnání s jinými nápoji, japonské čaje mít další výhody. Za prvé, mají tendenci být vyrobeny z mladších výhonků čajovníku, což znamená, že mají vyšší obsah živin. Za druhé, jsou často zastíněné, což zvyšuje hladiny chlorofylu a l-theaninu. L-theanin v zeleném čaji je to, co vám dává pocit klidu, bdělé energie, která může trvat po celý den.

 

Který japonský čaj je nejzdravější?

Pokud jde o hodnocení zdravotních přínosů zeleného čaje, existuje několik různých faktorů, které byste mohli hledat. Prvním jsou antioxidanty, jako je EGCG. V tomto případě byste měli skutečně jít na čaj bez stínu, protože čaje, které jsou vystaveny slunečnímu záření, produkují více katechinů jako ochranu před UV zářením. Pokud hledáte více uvolněného zaměření, které pochází z theaninu, budete chtít jít na dlouhý stínovaný čaj jako Gyokuro . Pokud hledáte kombinaci všeho, nemůžete udělat chybu čaj matcha. Protože je tento čaj práškový, můžete zkonzumovat celý list, čímž získáte vyšší koncentraci všech živin a minerálů.

 

Který japonský zelený čaj je nejlepší?

Otázka na nejlepší japonský zelený čaj záleží na tom, co hledáte. Pokud hledáte ranní čaj s vysokým obsahem kofeinu, můžete si vybrat něco jako Gyokuro nebo matcha. Pokud hledáte uklidňující večerní čaj, můžete zajít na bancha nebo Genmaicha . Pokud si chcete v zimě vychutnat příjemný zahřívací čaj, doporučujeme pečený čaj  Hojicha  a pokud v létě hledáte chladivé osvěžení, rozhodně byste měli vyzkoušet studené louhované fukamushi Sencha !

 

Kde koupit japonský čaj

Zatímco si můžete snadno koupit japonský čaj v mnoha různých obchodech s potravinami to bývají méně kvalitní, masově vyráběné čaje. Tyto větší čajové značky vám řeknou velmi málo o tom, kde byl čaj vyroben a kdo ho vyrobil. Pokud opravdu chcete získat důležité informace o čaji, než si ho koupíte, musíte opravdu vědět, na jaké farmě byl čaj vyroben. 

Spolehlivý japonský čajový web by byl,  Nio Teas! Čaj nakupujeme přímo od farmářů a dokonce se s nimi osobně setkáváme, abychom si prohlédli pole, zařízení a popili čaj s lidmi, kteří na jeho výrobě tvrdě pracovali. Když si prohlížíte naše stránky, můžete se nejen dozvědět o tom, jak se čaje vyrábí, ale také kdo je vyrobil. Díky plné průhlednosti si můžete čaj před zakoupením skutečně představit. 

 

Jak vařit japonský čaj?

Když na to přijde vaření japonského čaje, záleží na druhu čaje, který vaříte. Zde je krátký průvodce, který je třeba mít na paměti při přípravě různých druhů japonských čajů 👇

Hojicha , Genmaicha , Kukicha a Bancha

Tyto čaje snesou i vyšší teploty, ale přesto byste je neměli vařit. Nejlepší je použít 150 mililitrů z 80°C/175°F vody a 5 gramů listů. Před nalitím do šálku můžete čaj nechat 1 minutu při prvním vylouhování. Listy můžete louhovat ještě 4-5krát se stejným poměrem, stejnou teplotou, ale pouze 20 sekund.

Sencha

Tyto parametry vaření platí pro většinu japonských zelených čajů  Sencha , tamaryokucha,  Kamairicha , kabusecha a šinča. Můžete použít stejný poměr listů k vodě jako u ostatních druhů čajů (5 gramů listů, 150 ml vody), ale tentokrát použijte chladnější vodu o teplotě 70 °C a louhujte jednu minutu. Tento čaj pak můžete vařit ještě 2-3krát po 20 sekundách, dokud neztratí chuť.

fukamushi Sencha

fukamushi Sencha  má téměř stejné přesné parametry vaření jako běžný Sencha , ale někteří lidé dávají přednost vaření pouze 45 sekund. Důvodem je skutečnost, že Fukamushi Sencha má tendenci se rozpadat na menší částice listů. Tyto částice se rychleji vsakují do vody, takže nepotřebují vůbec mnoho času, než vytvoří ten typický zakalený zelený nálev.

Gyokuro

Gyokuro  je nejcitlivější z japonských čajů. Na tento čaj opravdu chcete použít 60°C/140°F voda a doba louhování 2 minuty. Důvod, proč používáte delší dobu louhování, je ten  Gyokuro  listy jsou pevněji svinuté, a proto potřebují více času na otevření a plné uvolnění chuti do vody. Po otevření těchto listů je lze louhovat podruhé a potřetí po dobu 20 sekund.
Pokud jde o poměr listů k vodě Gyokuro , docela dobře funguje standardních 5 gramů listů a 150 mililitrů vody, ale někteří Gyokuro pijáci preferují zvýšení poměru, aby vytvořili koncentrovanější nálev a skutečně zvýraznili tyto sladké a slané chutě. K tomu můžete použít 10 gramů listů a 150 ml vody, nebo dokonce 5 gramů listů a 50 mililitrů vody, jak to dělají v high-endu. Japonská čajovna. To vytváří malou texturu super husté  Gyokuro , a můžete ocenit nejen chuť, ale i texturu, když klouže po horní části jazyka.

Matcha čaj

U čaje matcha je samozřejmě příprava hodně odlišná. Protože čaj matcha dodává se v prášku, nelouhuje se, ale spíše se přímo vmíchá do vody. To se dělá s těmi speciálními Japonské čajové náčiní jsme zmínili dříve. 
Nejprve si můžete vzít 1-2 gramy matcha prášek a prosít do a miska matcha. Důvod, proč prosíváte prášek matcha, je odstranit všechny shluky, které se mohou vytvořit, když je jemný prášek vystaven vlhkosti ve vzduchu. Jakmile budete mít na dně misky matcha jemný prosátý prášek, můžete přidat 100 ml teplé vody. 
Matcha čaj je méně citlivý na teplotu, ale i tak je nejlepší použít vodu kolem 60-75°C nebo 140°-175°F. Poté můžete použít svůj metla matcha nebo chasen seškrábnout matchu ze strany a poté ji klikatým pohybem vešlehat do vody. Tím čaj provzdušníte, čímž získá hladší a krémovější texturu. 
Matcha čaj je méně citlivý na teplotu, ale i tak je nejlepší použít vodu kolem 60-75°C nebo 140°-175°F. Poté můžete použít svůj metla matcha nebo chasen seškrábnout matchu ze strany a poté ji klikatým pohybem vešlehat do vody. Tím čaj provzdušníte, čímž získá hladší a krémovější texturu. 
Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.

1 z 4