The Gyokuro význam vám řekne hodně o čaji samotném. Na otázku je těžké odpovědět co dělá Gyokuro střední aniž bychom se ponořili do historie a výroby Gyokuro čaj. V tomto článku plánujeme udělat obojí a ukážeme vám, jak na to Gyokuro bylo objeveno, jak Gyokuro se vyrábí a jak čaj získal Gyokuro definice. Bez dalších okolků můžeme začít!
Gyokuro definice
Gyokuro je druh stínovaného zeleného čaje z Japonska. Liší se od standardu Sencha (klasický nezastíněný zelený čaj) při pěstování ve stínu spíše než na plném slunci. Jméno " Gyokuro " se překládá jako "drahokamová rosa" (nebo "nefritová rosa"). Zatímco většina Sencha je z kultivaru Yabukita Camellia sinensis, Gyokuro se často vyrábí ze specializovaných odrůd, jako je Asahi, Okumidori, Yamakai a Saemidori.
co dělá Gyokuro střední?
The Gyokuro definice se překládá buď jako „vzácná rosa“ nebo „nefritová rosa“. Abyste pochopili, co Gyokuro definice znamená, že se musíte podívat do historie Gyokuro , které uděláme v další části. Nejprve si vysvětlíme, co tento čaj je:
co je Gyokuro ?
Gyokuro je považován za nejvyhledávanější listový čaj v Japonsku. Ke zvážení Gyokuro čaj, Gyokuro rostlina před sklizní je třeba 3 týdny nebo déle zastínit. To zlepšuje chuť a také zvyšuje Gyokuro hladinu kofeinu.
Po dokončení procesu stínování farmář vybere 3 horní listy čajovníku. Tyto mladší čajové klíčky mají nejjemnější a nejsladší chuť, ale mají také nejvyšší obsah živin. Všechny prémiové japonské zelené čaje jsou vyrobeny z vrchních listů a Gyokuro není výjimkou.
Po sklizni se listy sbírají a procházejí výrobním procesem. Zde se listy spaří, částečně vysuší a poté srolují. Chcete-li získat těsné listy ve tvaru jehlice Gyokuro je známý tím, že musí projít další fází válcování ve stroji navrženém speciálně pro Gyokuro .
Věděli jste, že někteří lidé jsou si rovni? jíst Gyokuro listy? Chcete-li se o tom dozvědět více, přečtěte si náš článek 👉 Proč lidé jedí Gyokuro listy?
Jak Gyokuro znamená první zahájeno
V roce 1835 cestoval do Uji obchodník s čajem jménem Yamamoto Kahei, aby se dozvěděl o pěstování čaje. Všiml si, že mnoho rodin, které pěstovaly čaj, zakrývaly čajovníky slaměnou sítí, aby je chránily před chladem.
Zjistil, že čaj produkovaný těmito zastíněnými čajovníky je hladší a sladší, a rozhodl se provést několik experimentů na vlastní pěst. Poté, co vyrobil několik dávek těchto stínovaných čajů, všiml si, že listy po napaření vytvářejí zelené zbytky. Přezdíval tomu „nefritová rosa“ a tak jsme to dostali Gyokuro význam máme dnes!
Tento Gyokuro definice nemusí být doslovným popisem toho, co je čaj jako kabuse cha (stínovaný čaj) nebo kuki cha (stopkový čaj), ale vykresluje čaj spíše v uměleckém světle, což jen přidává na tradici tohoto legendárního čaje.
Závěrečné úvahy o Gyokuro Definice
The Gyokuro význam nezáleží, co je opravdu důležité, je to Gyokuro chuť je skvělý! Má sladkou a pikantní chuť a čaj je nabitý kofeinem, l-theaninem a antioxidanty. Spousta lidí to zjistí nahrazení kávy zeleným čajem, konkrétně Gyokuro , zaznamenají déle trvající klidný bdělý pocit po celý den, bez nárazu nebo nervozity.
Pokud si chcete nějaké připravit Gyokuro čaj pro sebe, můžete si čaj vyzkoušet Pane Sakamoto. Pan Sakamoto je legendární farmář v jižním Japonsku, který pěstuje čaj bez použití pesticidů od roku 1985. K pěstování silných, aromatických čajových rostlin bez poškození přirozeného ekosystému používá vlastní směs hnojiv.
Jeho nejoblíbenější Gyokuro je Gyokuro cha musume, silný zelený čaj vyrobený z kultivaru Yabukita. Tento čaj má přímo pikantní chuť a tyto příjemné květinové tóny.