co je Gyokuro Hladina kofeinu?

Gyokuro hladiny kofeinu jsou jedny z nejvyšších ve světě čaje. V tomto článku se dozvíme, proč kofein v  Gyokuro  je tak vysoká a také kolik kofeinu obsahuje Gyokuro zelený čaj.  

 

Proč ano? Gyokuro mít kofein

Důvod, proč čaj obsahuje kofein, souvisí s tím, jak  Gyokuro rostlina brání se hmyzu. Čajovník přirozeně produkuje kofein na vnější vrstvě čajového listu, aby se chránil před hmyzem. Kofein může být velmi hořký nebo dokonce jedovatý pro malý hmyz, takže poskytuje dobrou ochranu.

Je ironií, že tento obsah kofeinu v čajovníku je pro lidi více žádoucí. Prvními lidmi, kteří v Japonsku pili čaj, byli mniši, kteří zjistili, že zvyšuje jejich koncentraci během dlouhých období meditace. 

Nyní víme, že to bylo způsobeno kombinací kofeinu a l-theaninu. Kofein je stimulant, ale l-theanin může ve skutečnosti zpomalit vstřebávání kofeinu a vyvolat uklidňující účinek na mozek. Tyto dva fungují v synergii, aby vám poskytly klidný bdělý pocit, který přetrvává po celý den. I když Gyokuro Kofein ze zeleného čaje je vysoký, stejně jako l-theanin. To je důvod, proč nebudete mít pád nebo nervozitu, kterou si normálně spojujete s kofeinovými nápoji, jako je káva. 

 

Proč je Gyokuro tak vysoká hladina kofeinu v čaji? 

Důvod, proč Gyokuro Obzvláště vysoký obsah kofeinu souvisí se způsobem pěstování a sklizně čaje. Je třeba zvážit a Gyokuro , čajovník musí být před sklizní 3 týdny nebo déle zastíněn. Během této doby je čajovník odříznut od slunečního záření speciálním typem síťoviny nazývané Kabuse. Důvodem je to, že to brání čajovníku produkovat hořké katechiny a umožňuje mu zachovat sladký a slaný theanin. Zvyšuje také obsah kofeinu Gyokuro .

Proces stínování může být pro čajovník stresující. Produkuje více kofeinu, aby chránil své listy před hmyzem. To je důvod, proč hledáte čaj s vysokým obsahem kofein Gyokuro  a další stínované japonské zelené čaje mohou být skvělou volbou. 

Jak výběr ovlivňuje Gyokuro obsah kofeinu

Kofein uvnitř Gyokuro zelený čaj je také ovlivněn tím, jak je čaj sbírán. Farmář vybírá 3 nejlepší klíčky čajovníku, protože tyto jsou nejsladší a nejjemnější chuti. Tyto čajové lístky také obsahují nejvyšší obsah kofeinu.

Mladší výhonky čajovníku jsou křehčí a náchylnější k hmyzu. V reakci na to čajovník produkuje více kofeinu, aby je chránil. To je důvod, proč čaje vyrobené z mladších listů mají vyšší obsah kofeinu než čaje vyrobené z tužších zralých listů a stonků čajovníku.

Vzhledem k zastínění a procesu sklizně  Gyokuro obsah kofeinu v čaji patří mezi nejvyšší na světě čaje!

Gyokuro obsah kofeinu v císařském zeleném čaji

Důvod Gyokuro je známý jako císařský zelený čaj, protože byl kdysi oblíbeným čajem pro císaře. Před rozšířeným používáním chlazení byla kvalita čaje hodnocena podle toho, jak dobře si zachoval svou chuť s věkem. Císař často po sklizni chvíli počkal, než čaj zhodnotil.

Protože Gyokuro čaj se udržuje nebo dokonce zlepšuje věkem, byl to vždy čaj, který si císař vybral do své soukromé sbírky. Gyokuro Producenti v Japonsku stále soutěží o to, kdo bude pro císaře oblíbeným čajem.

Takže tohle je důvod Gyokuro čaj se nazývá císařský zelený čaj a pokud hledáte Gyokuro imperiální obsah kofeinu, to je totéž jako běžné Gyokuro zelený čaj, jen pod chytlavým názvem. 

 

Kolik kofeinu je v Gyokuro zelený čaj

Nakonec odpovíme na otázku, kolik kofeinu obsahuje Gyokuro zelený čaj. Odpověď je mezi 130-140 mg kofeinu, ale to může záviset na několika různých faktorech. Pojďme se zabývat tím, jak Gyokuro Obsah kofeinu v zeleném čaji se může měnit v závislosti na kultivaru, Gyokuro vaření piva metoda a Gyokuro teplota spařování.  

kultivar

The  Gyokuro čajový kofein může záviset na odrůdě čajovníku použitého k jeho výrobě. Například Saemidori Gyokuro Cha Mejin bude mít vyšší obsah kofeinu ve srovnání s Yabukita Gyokuro Cha Musume. Bude to mít jen nepatrný dopad, ale ten dopad tu je.

vaření piva

The  Gyokuro hladina kofeinu v čaji může také záviset na způsobu přípravy čaje. Někteří čajoví mistři udělají čaj z 5 gramů lístků a pouze 50 ml vody. To skutečně koncentruje chuť a zdraví Gyokuro výhody čaje do menšího prostoru, ale vytváří i vys kofein Gyokuro .

Teplota

Poslední faktor, který může ovlivnit  Gyokuro obsah kofeinu v zeleném čaji je teplota, kterou používáte k vaření čaje. Kofein je jednou z chemických sloučenin v čaji, která se extrahuje při vyšší teplotě, takže čím nižší teplotu vody dáte, tím méně kofeinu vylouhujete.

Pokud hledáte nízké kofein Gyokuro , můžete studený nápoj Gyokuro . To nejen vytvoří chladivý osvěžující šálek zeleného čaje, ale také sníží obsah kofeinu. To je perfektní, protože když poprvé ochutnáte za studena vařené Gyokuro , to všechno budete chtít pít celé odpoledne!

 

Závěrečné myšlenky na kofein v Gyokuro

Zatímco množství Gyokuro kofein se může značně lišit v závislosti na tom, jak se čaj vyrábí a připravuje, bývá to čaj s velmi vysokým obsahem kofeinu. Měli byste se vyhnout tomuto čaji, pokud jste citliví na kofein, ale pokud hledáte náhradu za kávu,  Gyokuro obsah kofeinu v čaji může být přesně to, co hledáte!

Po několika posledních letech cestování po Japonsku jsme se setkali s desítkami farmářů a ochutnali mnoho různých Gyokuro čaje. The nejlepší Gyokuro zjistili jsme, že je vyrábí Pane Sakamoto, talentovaný farmář ve městě Shibushi.

Pokud byste chtěli vyzkoušet něco z pana Sakamota Gyokuro , můžete začít s Cha Musume nebo Sasa Hime. Pokud již jste a Gyokuro piják, můžete dát přednost Gyokuro cha meijin nebo Gyokuro Wakamusha.

Zpět na blog

1 komentář

Great article.

canadian prescriptions online

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.

1 z 4