Jak na Cold Brew Gyokuro Krok za krokem

star

Když vy studený nápoj Gyokuro , získáte nejen studený osvěžující nápoj, ale také spoustu zdravotních výhod a jemnější a sladší chuť. V tomto článku si povíme, jak na to vařte tento zelený čaj za studena a proč možná budete chtít začít s vařením za studena Gyokuro . Začněme!

 

Jak vařit za studena Gyokuro zelený čaj

Když přijde na to, jak za studena vařit Gyokuro zelený čaj, existuje několik základních kroků, které můžete dodržet. Pojďme si projít každý z nich zde:

  1. Přidejte 5-10 gramů Gyokuro čaj na dno džbánu nebo sklenice
  2. Zalijte 500 ml studené vody nebo vody pokojové teploty
  3. Čaj necháme 3 hodiny uležet
  4. Čaj slijte přes sítko, aby se oddělily lístky a zastavilo se vyluhování.

Občas můžete vylít malé množství čaje, abyste zjistili, zda se vám líbí chuť, a poté louhování zastavit. To vše je o vašem osobním vkusu!

Pokud byste měli vařit za studena Gyokuro přes noc ve džbánu

Zjistili jsme, že když vaříte za studena Gyokuro přes noc ve džbánu můžete někdy získat více chuti, než jste očekávali. Pokud jsou čajové lístky ponechány příliš dlouho, čaj může zhořknout. Nejlepší čas na studené vaření Gyokuro je kolem 3 hodin, ale pokud vám vyhovuje silnější čaj, můžete to zkusit přes noc!

 

Gyokuro výhody studeného piva

I bez studeného vaření tohoto čaje je jich mnoho Gyokuro výhody čaje. Teplota louhování, kterou používáte k přípravě zeleného čaje, může mít obrovský vliv nejen na chuť nálevu, ale také na chemické složení konečného nálevu. Důvodem je to, že na rozdíl od matchy je listový čaj extraktem. Různé Gyokuro vaření piva parametry budou extrahovány jinak chemická složka zeleného čaje.

Katechiny, například, jsou některé z více hořkých složek zeleného čaje. Ty se extrahují při vyšších teplotách nebo po delší době vaření. Tyto hořké příchutě mohou vysvětlit proč je váš zelený čaj hořký. Hořkost rychle předběhne chuť čaje, což způsobí, že přijdete o spoustu jemnějších chutí. 

Pokud čaj vaříte příliš horký nebo příliš dlouho, vytěžíte více těchto katechinů a skončíte s čajem, který je extrémně hořký. To je důvod, proč pro japonský zelený čaj doporučujeme tak nízké teploty louhování, jako je 140 stupňů Fahrenheita pro normální Gyokuro . Pokud chcete tento koncept posunout ještě dále, můžete zkusit cold brewing Gyokuro a skončí s ještě menší hořkostí.

Kofein ve studeném nápoji Gyokuro

Kofein je další chemická sloučenina, která má tendenci se extrahovat při vyšší teplotě. V důsledku toho budou čaje louhované za studena obsahovat méně kofeinu než jejich teplé protějšky. Toho lze využít ve svůj prospěch jako studený nápoj Gyokuro si můžete vychutnat později během dne, aniž byste byli celou noc vzhůru. 

Gyokuro je jedním z čaj s největším obsahem kofeinu, a pokud jste citliví na kofein, možná se budete chtít vyhnout pití horkého. Vaření za studena Gyokuro může učinit čaj dostupnější pro lidi, kteří se běžně vyhýbají čajům s vysokým obsahem kofeinu.

 

Závěrečné myšlenky na vaření za studena Gyokuro

studený nápoj Gyokuro zelený čaj je skvělý a zdravý nápoj, který si můžete vychutnat v teplých dnech. Může mít také spoustu výhod, pokud jde o zdraví a chuť. Pokud máte zájem vyzkoušet si vlastní cold brew Gyokuro , náš výběr toho nejlepšího najdete níže!

 

Nejlepší  Gyokuro studený nápoj

The Gyokuro sasa hime je nejlepší studený nápoj Gyokuro . Tento čaj vyrábí legendární pan Sakamoto v Shibushi a je pečlivě smíchán se 3 různými kultivary: yabukita, okumidori a saemidori. Toto pečlivé míchání dává čaji opravdu hodně nuancí, které se krásně odhalí, když je čaj louhován za studena. Vyzkoušejte tento čaj teplý i studený a uvidíte, který způsob preferujete!

 

Pokud však hledáte to nejlepší Gyokuro dostupné na trhu, napsali jsme článek s podrobnými pokyny, abychom našli to nejlepší Gyokuro ve světě. Zahrnuje také naše osobní top č. 4 nejlepších Gyokuro . Zde je odkaz na článek 👉 co je nejlepší Gyokuro ve světě?

Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.

1 z 4