co je Hojicha ?

Než se naučíme, jak na to studený nápoj Hojicha čaj, pojďme stručně definovat, co je to čaj.
Hojicha je zvláštní druh japonštiny pečený čaj vyrábí se pražením čajových lístků na velké rozpálené pánvi nebo v pečicím stroji.
Během procesu pražení listy zhnědnou a uvaří se z nich červenohnědá tekutina.
I když to může způsobit Hojicha Zdá se, že jde o černý čaj, ve skutečnosti jde o druh zeleného čaje.
Proč je Hojicha zelený čaj?
Zelené čaje se liší od černých čajů a bílých čajů protože jsou nezoxidované. Při výrobě zeleného čaje farmář zahřeje čajové lístky, aby deaktivoval enzymy, které způsobují oxidaci. Hojicha je neoxidovaný čaj, který je pražený, aby získal jedinečný barva čaje, chuť a aroma.
Výhody Cold Brew Hojicha
Jaké jsou výhody Hojicha ? Celkem existuje 9 prokázaných výhod vaření piva Hojicha tradičně:
- Nízký obsah kofeinu
- Uvolňuje stres
- Proti stárnutí
- Podpora imunity
- Kardiovaskulární zdraví
- Posiluje metabolismus
- Pomáhá při zánětech
- Chrání zuby
- Zlepšit dietu
Extra výhody studeného vaření
Možná jste si někdy všimli, že když necháte čaj louhovat příliš dlouho nebo pokud k vaření zeleného čaje použijete vroucí vodu, čaj je nakonec hořký. Proč je zelený čaj hořký a jak hořkost snížit?

Extrahování méně katechinů
Většina hořkosti zeleného čaje pochází z katechinů. Jedná se o hořké složky v čajovém listu a jsou extrahovány při vyšší teplotě. V oxidovaných čajích je méně katechinů, a proto můžete použít horkou vodu k vaření černého čaje a čaje oolong. Bohužel v zeleném čaji je toho poměrně hodně.
To je důvod, proč je neuvěřitelně důležité používat vodu s nižší teplotou, aby se extrahovalo méně těchto hořkých katechinů. Když vy studený nápoj Hojicha nebo jiné druhy čajů, dovedete tento koncept do extrému a použijete buď studenou vodu nebo vodu pokojové teploty. To vám umožní louhovat čaj celé hodiny, aniž by došlo k extrakci velké hořkosti.
Sladší chuťový profil: karamelové nebo čokoládové tóny
Takže když ty studený nápoj Hojicha , neměníte jen teplotu čaje, ale také chuť. Se studeným nálevem Hojicha , všimnete si více těchto karamelových nebo čokoládových tónů a méně této drsné kouřové chuti.
Velký Hojicha pro Cold Brewing

The kuki Hojicha je těžký pražený stonek Hojicha od pana Issina v Takachiho. Tento čaj je mnohem tmavší ve srovnání s jinými druhy Hojicha , ale chuť funguje skvěle jako studený nápoj Hojicha . Když na to přijde studený nápoj Hojicha a studený nápoj Sencha , opravdu chcete jít na čaj, který má hodně síly, a na kuki Hojicha odpovídá účtu! Mimochodem, IPokud se chcete dozvědět všechny rozdíly mezi těmito čaji, vše se dozvíte v našem průvodci 👉 Sencha vs Hojicha
Po několika posledních letech cestování po Japonsku jsme se setkali s desítkami farmářů a ochutnali mnoho různých druhů pečených čajů. Nakonec jsme se rozhodli pro několik, o kterých si myslíme, že se vám bude líbit, a kuki Hojicha je jedním z nich. Vyzkoušejte to sami a dejte nám vědět, co si myslíte!
Závěrečná slova o cold brew Hojicha

Výhoda studeného vaření Hojicha spočívá v tom, že převaření trvá hodiny, nikoli minuty, takže máte spoustu času experimentovat!
Jakmile najdete čas, který vám nejlépe vyhovuje, můžete použít stejný i příště! Nejlepší čaj pro studený nálev Hojicha
Všem moc děkujeme, že jste si našli čas na přečtení našeho průvodce studený nápoj Hojicha . Pokud máte zájem najít dobré Hojicha na studené vaření, máme pro vás skvělou!