The fukamushi Sencha kofein obsah je něco, o čem mnoho pijáků čaje přemýšlí, a tak jsme si řekli, že vytvoříme tento článek, který toto téma objasní.
V tomto článku si povíme o čem fukamushi Sencha je, jak se vyrábí a kolik má kofeinu.
Budeme také porovnávat fukamushi Sencha kofeinu na jiné běžné druhy japonských zelených čajů.
Začněme! 🍃💚
Před skokem do Fukamushi Sencha Obsah kofeinu, co je Fukamushi Sencha ?
Než budeme mluvit o fukamushi Sencha kofein obsah, pojďme nejprve definovat, co fukamushi Sencha je. Sencha je nejoblíbenějším druhem zeleného čaje v Japonsku, ale je také nejširší kategorií. Týká se čajových lístků, které byly spařeny, srolovány a vysušeny. Zemědělec může přizpůsobit různé fáze tohoto výrobního procesu k výrobě různých typů Sencha čaj.
Výroba různých druhů Sencha čaj
Pokud chce farmář například vyrobit sladší čaj, může čajovník na několik dní před sklizní odříznout od slunečního záření. Pokud Sencha je kryta po dobu 10-20 dnů, nazývá se a kabusecha.
Prostřednictvím procesu vaření v páře může zemědělec také změnit typ Sencha čaj, který produkují. Pokud farmář vaří čajové lístky v páře po dobu 30-60 sekund, vytvoří lehké napařené nebo asamushi. Sencha .
Pokud by čaj napařoval 60-90 sekund, stal by se z něj normální napařený nebo chumushi Sencha . Nakonec, pokud jsou čajové lístky napařeny déle než 90 sekund, konečným výsledkem by bylo hluboké dušení nebo fukamushi. Sencha .
Jak se má Fukamushi Sencha vyrobeno
Nejprve farmář sklidí 3 vrchní listy čajovníku. Tyto listy jsou nejmladší, mají nejvyšší obsah živin a chuťově nejjemnější a nejsladší. Jsou vyhrazeny pro čaje jako Gyokuro , matcha, kabusecha a Sencha .
Pokud chcete vědět, kolik kofeinu je v zeleném čaji s vysokým obsahem kofeinu Gyokuro , můžete si přečíst článek a odpovědět na otázku 👉 co je Gyokuro Obsah kofeinu
Jakmile jsou listy sklizeny, jsou sbírány ke zpracování. Je potřeba je krátce po sklizni spařit, jinak časem zoxidují a změní se v černý čaj. Farmář vloží listy do parní lázně po dobu 90-200 sekund. Poté, co jsou listy napařeny, jsou později sušeny a srolovány do konečného tvaru.
Vliv delšího procesu napařování
Delší proces napařování způsobí, že listy jsou křehčí a často se rozpadají na tyto menší úlomky listů. Často můžete říct fukamushi Sencha hledáním těchto menších částeček listů. Jak si probereme později, má to dopad na fukamushi Sencha kofein.
Pokud vás zajímá proces výroby zeleného čaje, může se vám líbit tento článek 👉 jak se dělá čaj
Proč má čaj kofein?
Čajovník produkuje kofein jako obranný mechanismus k ochraně proti hmyzu. Kofein je velmi hořký a pro drobný hmyz dokonce jedovatý, proto se používá k vytvoření ochranné vrstvy kolem listů.
Mladší, jemnější čajové lístky jsou zranitelnější vůči hmyzu, takže vyžadují největší ochranu a nejvíce kofeinu.
Starší čajové lístky jsou mnohem silnější a nepotřebují produkovat tolik kofeinu, aby se bránily.
To je důvod, proč čaje vyrobené z mladších listů čajovníku mívají nejvyšší obsah kofeinu a čaje vyrobené ze starších listů bývají nejnižší.
The fukamushi Sencha kofein obsah spadá na horní konec spektra, protože jako jiné typy Sencha vyrábí se z mladších čajových lístků.
fukamushi Sencha Obsah kofeinu
V běžné porci fukamushi Sencha , můžete očekávat, že najdete asi 60 mg kofeinu. Toto dělá fukamushi Sencha kofein obsah spadá někam doprostřed ostatních japonských zelených čajů.
Pro kontext, silný šálek matchy (4 gramy prášku) může obsahovat 136 mg kofeinu, stejně jako porce Gyokuro . Toto jsou dva zelené čaje s nejvyšším obsahem kofeinu, které můžete najít.
fukamushi Sencha Kofein ve srovnání s čaji s nízkým obsahem kofeinu
bancha, Hojicha a Genmaicha může mít pouhých 10 mg kofeinu na šálek. Pokud jste citliví na kofein nebo rádi pijete zelený čaj odpoledne, měli byste se držet těchto čajů s nižším obsahem kofeinu. Pokud vám vyhovuje dostat ráno vyšší dávku kofeinu, můžete zkusit matcha a Gyokuro !
Pokud vás zajímá kompletní žebříček čajů podle obsahu kofeinu, můžete si přečíst článek, kde se dozvíte 👉 který čaj má nejvíce kofeinu
fukamushi Sencha Kofein ve srovnání s běžným Sencha kofein
Normální rozsah kofeinu v Sencha čaj může být kdekoli od 40 do 60 mg na porci. Důvod, proč fukamushi Sencha kofein bývá vyšší ve srovnání s normálním Sencha je to proto, že se do nálevu uvolní více čajového listu.
Protože jsou čajové lístky křehčí, lámou se na menší částice. Tyto menší částice se dostanou do nálevu, což znamená, že získáte vyšší dávku všeho obsaženého v listech, včetně kofeinu.
Pokud máte zájem dozvědět se o obsahu kofeinu v normálním Sencha , si můžete přečíst náš článek 👉 Sencha kofein
Což Fukamushi Sencha začít
Pokud máte zájem vyzkoušet nějaké fukamushi Sencha za sebe doporučujeme murasaki Sencha od pana Kawajiho. Pan Kawaji je talentovaný farmář v jižním Japonsku a specializuje se na používání hluboko dušených čajů. Své čaje vyrábí na malé farmě na venkově, bez použití pesticidů a chemikálií.
Pokud se chcete naučit, jak si připravit svůj Sencha čaj, můžete si přečíst tento článek na 👉 jak vařit Sencha