Genmaicha je jedním z nejikoničtějších japonský zelený čaj. Chcete-li to popsat, možná jste slyšeli slovo „čaj s popcornem“ nebo viděli obrázky čajových lístků smíchaných s popcornem. Určitě máte spoustu otázek!
Ne, toto není čaj vyrobený z kousků popcornu. To je Genmaicha , lahodný zelený čaj, který miluje mnoho lidí po celém světě.
V tomto článku vám vysvětlíme co Genmaicha je, jak se vyrábí a k čemu ho můžete použít. Bez dalších okolků můžeme začít. 🍃🍵🍿
co je Genmaicha
Genmaicha je nejoblíbenější druh míchaného čaje v Japonsku. Jak možná víte, všechny čaje musí pocházet z čajovníku camelia sinensis, jinak nejsou považovány za pravý čaj. Míchané čaje se vyrábějí kombinací čajových lístků s dalšími přísadami a stále je lze považovat za čaje. Genmaicha se vyrábí spojením lístků zeleného čaje s opečenou rýží a má velmi jedinečnou chuť, kterou má mnoho lidí rádo.
Genmaicha má více těchto teplých cereálních chutí, nádech ořechovosti, teplý toast a dokonce i trochu popcornu. Tato chuť vlastně není proč Genmaicha se nazývá popcorn tea, pravý důvod souvisí se vzhledem.
Zatímco Genmaicha je nejoblíbenějším míchaným čajem v Japonsku, Sencha je vůbec nejoblíbenějším čajem. Pokud chcete vidět, jak se tyto dva čaje navzájem porovnávají, můžete si o tom vše přečíst v našem článku 👉 Sencha vs Genmaicha
Proč je Genmaicha Čaj s názvem popcorn čaj?

Když se podíváte na určité typy Genmaicha zelený čaj, můžete si všimnout malých bílých kousků, které vypadají jako popcorn. Toto je a Genmaicha zelený čaj s pečenou rýží která praskla stejným způsobem jako kukuřičná zrna. Když připravíte a Genmaicha zelený čaj s pečenou rýží který praskl, moc to nezmění chuť, ale stále získáte jemnou chuť popcornu Genmaicha zelený čaj.
Tato jedinečná chuť pochází ze škrobů a cukrů „genmai“ nebo pražené rýže, když se uvolňují do vody. Pojďme diskutovat o tom, jak se tato zrna pražené rýže vyrábějí a jak jsou integrována do Genmaicha zelený čaj.
Jak je Genmaicha Vyrobeno?
Genmaicha zelený čaj má 2 různé komponenty. Nejprve jsou čajové lístky a pak je tu genmai nebo toastová rýže. Pojďme si promluvit o tom, jak se vyrábí pražená rýže.
Čajové lístky
Čajové lístky jsou vyrobeny ze starších listů a stonků čajovníku. Jedná se o nejlevnější čajové lístky, používané pro čaje jako bancha a Hojicha , ale ve skutečnosti mají mnoho výhod. Za prvé, mají vyšší obsah minerálů a předpokládá se, že pomáhají při trávení. To je důvod, proč spousta lidí ráda pije bancha čaj po jídle.
jste zvědaví? O tom není pochyb! Pak naše kompletní průvodce o bancha a Hojicha jsou vyrobeny pro vás. Zde je odkaz na oba články níže 👇
Nižší hladina kofeinu
Genmaicha kofeinúroveň je docela nízká. Také tyto zralejší listy mají tendenci mít nižší obsah kofeinu. Kofein je produkován jako obranný mechanismus na ochranu před hmyzem, a protože tyto starší listy jsou tužší, čajovník jich nemusí produkovat tolik, aby je chránil. Díky tomu se čaje líbí Genmaicha skvělé na odpoledne nebo večer.
Chuť starších čajových lístků má tendenci se dobře spárovat s opečenou rýží. Tyto zemité nebo dřevité tóny dobře fungují s ořechovou chutí, která pochází z rýže. Listy a rýže spolupracují na výrobě nádherného čaje známého jako Genmaicha .
Víte, jaké jsou čaje s nejnižším obsahem kofeinu v Japonsku? Odpověď najdete v našem článku 👉 Nejnižší kofeinový čaj: od nejnižší k nejvyšší.
Genmai
K výrobě genmai se používá pouze bílá rýže. Jedná se o stejný typ rýže, který používají k výrobě mochi nebo rýžového těsta. Důvod, proč se používá bílá rýže, je ten, že hnědá rýže je uzavřena v ochranném obalu, který utěsňuje škroby uvnitř. Při výrobě bílé rýže se tato slupka odstraní a škrob uvnitř se dá pražit mnohem snadněji. Zřejmě když máte a Genmaicha zelený čaj s pečenou rýží to je hnědé, je tam mnohem méně chuti a vůně.
K přípravě rýže na pražení se nejprve namočí a poté se vaří v páře. Později se musí rýže sušit a hlavním způsobem, jak to udělat, je foukat pod ni horký vzduch. Nakonec je rýže připravena k pražení a v závislosti na žáru mohou některá z těchto zrnek rýže prasknout stejně jako popcorn. Rýže se poté ochladí a přidá se k čajovým lístkům.
Různé druhy Genmaicha

Jak jsme již zmínili, většina Genmaicha čaj se vyrábí z listů bancha, ale můžeme mluvit o několika různých typech. Různé typy Genmaicha jsou určeny tím, co se kromě pečené rýže používá.
Normální Genmaicha
Normální Genmaicha čaj se vyrábí ze starších listů a stonků čajovníku. Zatímco chutě čerstvých mladých listů bývají sladší a více rostlinné, starší listy mají o něco více těchto zemitých tónů a více minerality. Tyto listy mají tendenci doplňovat ořechovou a obilnou chuť pražené rýže, takže tato kombinace funguje skvěle.
Sencha Genmaicha
Než začneme, víte, co to je Sencha ? Pokud ne, možná si budete chtít přečíst tento článek 👉 Vše, co potřebujete vědět Sencha .
Takže, co je Sencha Genmaicha ? Je to čaj vyrobený z pražené rýže a Sencha listy. Tyto mladší lístky mají tendenci se trochu střetávat s chutí pečené rýže, ale i tak je to skvělý čaj, pokud jste jeho příznivci Sencha . Tento čaj bude o něco dražší, protože používá mladší listy, a bude mít také vyšší obsah kofeinu než běžný čaj. Genmaicha čaj.
Gyokuro Genmaicha
Obecně, Gyokuro čaj je jedním z našich oblíbených japonských zelených čajů! Ale jak může a Gyokuro být smíchán s genmai? Je to celkem zřejmé, ale Gyokuro Genmaicha se vyrábí jednoduše kombinací Gyokuro listy s pečenou rýží. Tyto listy jsou nejen vyrobeny z nejmladších výhonků čajovníku, ale jsou také 3 týdny před sklizní zastíněny, aby se maximalizoval jejich obsah theaninu. Tento čaj bude mnohem sladší, mnohem dražší a mnohem vyšší v kofeinu než běžný Genmaicha čaj.
Hoji Genmaicha
Hoji Genmaicha, jak je pravděpodobně patrné z názvu, vyrábí se z pražených čajových lístků ( Hojicha ) a toastovou rýží. Chutě pražených čajových lístků a opékané rýže mají tendenci se vzájemně doplňovat, ale rozhodně to posouvá čaj temnějším směrem. Tento čaj bude mít velmi nízký obsah kofeinu, a jak jsme se dozvěděli od farmářů v Zenkouenu, tento čaj se skutečně používá v nemocnicích a pro děti, protože má tak nízký obsah kofeinu.
matcha iri Genmaicha
Toto je matcha Genmaicha vyrobeno kombinací pražené rýže, lístků zeleného čaje a prášku ze zeleného čaje. Tento matcha Genmaicha vytváří neuvěřitelně zelený nálev, protože prášek matcha naplňuje vodu. Může to být celkově chutnější čaj, ale nevýhodou je, že to ubírá na chuti opečené rýže, protože prášek matcha je tak silný.
Jak bylo Genmaicha poprvé vynalezeno?
Existuje několik různých příběhů o tom, jak Genmaicha byl vynalezen, ale nikdo to neví jistě. Jedna legenda začíná tím, že jeden muž z Kjóta upustí kousky svého rýžového koláče a místo toho, aby ho vyhodil, zkusil ho a svůj čaj a zalíbila se mu chuť.
Však Genmaicha byl vynalezen, nemění to nic na skutečnosti, že byl v Japonsku důležitým čajem. Někdy se používá v dobách ekonomických potíží jako způsob, jak udělat čaj déle, protože rýže bývá levná. Používá se také pro určité typy půstu, protože chuť čaje může simulovat teplou misku nebo rýži.
Jaké jsou výhody Genmaicha
Pokud jste fanouškem Genmaicha , nebo vás to prostě zajímá, možná vás bude zajímat dozvědět se o všem skvělém Genmaicha výhody čaje. Pokryli jsme vás! Pokrýváme všechny Genmaicha čaj výhody v článku s názvem 👉 Náš čajový expert vám vše vysvětlí Genmaicha výhody čaje. Níže naleznete shrnutí článku s hlavními body 👇
Seznam různých Genmaicha výhod
Existuje mnoho různých Genmaicha výhody čaje, které lze získat pouhým pitím čaje. Pojďme si rychle nastínit některé z hlavních Genmaicha výhody v tomto krátkém seznamu:
- Vysoký obsah antioxidantů
- Může snížit riziko srdečních onemocnění
- Může snížit hladinu cholesterolu
- Může snížit zánět
- Nízký obsah kofeinu
- Nízký obsah kalorií
- Dobré pro duševní zdraví
- Dobré pro snížení stresu
- Dobré pro trávení a zdraví střev
- Dobré pro pokožku
- Dobré pro vlasy
- Velmi cenově dostupné
- Snadná příprava
Jak se připravit Genmaicha čaj
Pokud jde o přípravu Genmaicha , může to být docela jednoduché. Čaj je méně citlivý na teplotu a dobu louhování a může produkovat hodně chuti, i když se vám nedaří louhovat správně.
Doporučujeme užívat 5 gramů Genmaicha zelený čaj a dát to do konvice. Příchuť Genmaicha může mít silný vliv na koření samotné konvice, takže možná budete chtít určenou Genmaicha konvičku, nebo alespoň použijte glazovanou konvici. Pokud použijete neglazovanou konvici, bude obtížné získat její chuť Genmaicha čaj, pokud jde o vaření jiných druhů čajů.
Dále můžete přidat vodu. Existují dva různé způsoby vaření Genmaicha . První je uvařit to jako normální bancha nebo Hojicha , s vodou 175°F nebo 80°C a dobou louhování 1 minutu. Druhý způsob vaření Genmaicha čajje spíše „flash brew“ s téměř vařící vodou a dobou máčení 20 sekund. V každém případě byste měli na vaření použít přibližně 150 ml nebo o něco více než půl šálku vody.
Po uplynutí času si můžete nalít Genmaicha čaj do čajových šálků. Pokud připravujete čaj pro více lidí, ujistěte se, že používáte alternativní způsob nalévání. Poslední čaj, který se má vylít, je obvykle nejchutnější, takže byste jej měli rozdělit mezi vás a vaše hosty.
Jeden bonus Genmaicha je, že chuť může vydržet mnoho různých namáčení. Dokonce i poté, co čajové lístky uvolní veškerou svou chuť, bude pražená rýže i nadále poskytovat chuť při vaření po uvaření, takže můžete skutečně uvařit Genmaicha zelený čaj s pečenou rýží 5x nebo více, než dojde chuť.
Je vaše Genmaicha špatná výslovnost?
Je vaše Genmaicha výslovnost špatně? 🗣 Žádná panika, na toto téma máme celý článek! Než dočtete tento článek a poslechnete si zvukovou výslovnost, budete schopni vyslovovat Genmaicha správným způsobem. Neváhejte a přečtěte si článek 👉 vaše Genmaicha výslovnost může být špatná!
Kde si můžete koupit Genmaicha ?

Pokud máte zájem některé vyzkoušet Genmaicha čaj, můžete vyzkoušet některé z našich oblíbených, Hagiricha Genmaicha . Po cestách po Japonsku jsme se setkali s desítkami různých farmářů a vyzkoušeli mnoho různých druhů Genmaicha čaj. Náš oblíbený je ten, který vyrábí Hagiricha, sbírka čajových farmářů v Shizuoka, kteří odvádějí opravdu skvělou práci.
Pokud byste chtěli podpořit to, co děláme, a všechny farmáře v Japonsku, kteří to umožňují, hodně by pro nás znamenalo, kdy byste mohli tento čaj vyzkoušet a dát nám vědět, co si o tom myslíte. Pokud máte nějaké dotazy, neváhejte nám zanechat e-mail, komentář nebo zprávu a my vám odpovíme, jakmile to bude možné. Do té doby se uvidíme příště!