Vše, co potřebujete vědět Hojicha

Ačkoli barva Hojicha  a listy mohou vypadat jako druh černého čaje, Hojicha je ve skutečnosti a pražený zelený čaj. Po sklizni jsou listy napařeny, aby se zastavil proces oxidace. Pokud by se lístky po sklizni nezahřívaly, plně by zoxidovaly a staly by se z nich černý čaj. To dělá hōjicha druh japonského zeleného čaje, ale jedinečný je to, co se stane potom.

V tomto článku vás provedeme čím Hojicha jak chutná a jak se připravuje. Začněme! 🍵 🍃

 

 Hojicha list

co je Hojicha

The Hojicha listy se opékají buď na velké pánvi, nebo v pečicím stroji.

Tedy Hojicha je zařazen do kategorie pečený čaj. Mezi pražené čaje patří čaje jako: Hojicha , Kamairicha , pečený čaj oolong, pečený konopný čaj a Genmaicha . Chcete-li se dozvědět více o pečené čaje, zveme vás k přečtení článku 👉 Vše, o čem potřebujete vědět pečený čaj. Ale pojďme si povídat více Hojicha !

Zatímco je běžné pro japonské zelené čaje zahřívat v mnoha různých fázích výroby, obvykle se to provádí při velmi nízkých teplotách a používá se především k sušení.

S Hojicha , aplikované teplo je daleko intenzivnější a provádí se delší dobu. Tím se čajový list zcela promění a změní barvu ze zelené na hnědou.  

 

Hojicha vysvětleno a znázorněno na videu

  

co dělá Hojicha Chuť čaje?

Co je ještě pozoruhodnější než proměna barvy Hojicha je přeměna chuti. The Hojicha čaj je dnes téměř k nepoznání od původního, nepraženého stavu.

Chuť není nutně lepší nebo horší, jen se stává jinou. Tyto svěží tóny dušené zeleniny a citrusů vyměňuje za teplejší tóny kávy, karamelu a čokolády. Barva Hojicha čaj také zčervená až zhnědne, což dále demonstruje masivní proměnu tohoto čaje.

 

 Hojicha ve lžíci

Hojicha výslovnost

Správný způsob pravopisu Hojicha je ve skutečnosti hōjicha. Všimněte si čáry v horní části o-in hōjicha. Toto se nazývá choōnpu, což znamená delší samohlásku. Při vyslovení první slabiky z hōjicha, můžete vytáhnout zvuk „o“, takže jej vyslovíte jako hoojicha nebo houjicha, jak se často píše.

Při vyslovování japonských slov obecně je důležité naučit se slabiky. Většina slov se v japonštině snadno vyslovuje, protože je můžete jednoduše vyslovit pomocí slabikové abecedy Hiragana nebo Katakana. 

 

Historie Hojicha  

Ve 20. letech 20. století chtěl obchodník s čajem v Kjótu najít využití pro zbytky čajových lístků a stonků. Zatímco nejmladší výhonky čajovníku byly vyhrazeny pro prémiové čaje, na starší listy nezbylo mnoho, na co by se daly použít. Obchodník zjistil, že pražením těchto listů produkují úžasnou chuť a vůni. 

Stejně jako u mnoha jiných čajů Genmaicha a kukicha, Hojichazačal jako způsob, jak z sklizně čaje vytěžit maximum. V tomto okamžiku byl čaj stále vzácnou komoditou a poptávka často převyšovala nabídku. Několik inovativních výrobců čaje v Kjótu začalo pražit části rostliny, které by jinak neprodávali, jako jsou stonky a starší listy rostliny. To se stalo obrovským hitem a lidé po celém Japonsku začali oceňovat tyto více pražené chutě ve svém zeleném čaji. Nakonec začali producenti experimentovat s různými způsoby výroby Hojicha .

Pokud vás zajímá historie japonského čaje, článek 👉 Historie zeleného čaje v Japonsku & Čajový obřad je stvořen pro vás!

 

Hojicha Dnes

japonský Hojicha prošel v průběhu let mnoha proměnami, ale dodnes je velmi oblíbený. Pokud navštívíte Kjóto na podzim, stále můžete vidět, jak lidé opékají listy v malých pečicích strojích. Vůně těchto čerstvých pražených listů se line vzduchem a vtáhne vás do každé čajovny. V teplých měsících se lidé rádi připravují Hojicha jako studený nápoj, abyste získali více těchto karamelových chutí. V některých čajovnách po celém Japonsku čaj skutečně praží ručně přímo před vámi. To se provádí ve speciálním typu pánve, kde lze listy zahřát na plameni nebo sporáku a poté nalít přímo do konvice na čaj. Získáte také výhodu výběru, jakou úroveň pražení chcete pro čaj. V závislosti na tom, jak dlouho se listy uchovávají v pánvi, mohou produkovat světlou, střední nebo tmavou barvu pečený Hojicha . To může vyžadovat spoustu práce navíc, ale za chuť čerstvě upraženého to stojí Hojicha ! Vy se však rádi připravujete Hojicha zelený čaj, Jsem si jistý, že budete rádi, že jste to objevili. 

 

Postup jak Hojicha Připravuje se čaj

Hojicha čaj se vyrábí jedním ze dvou způsobů. Buď se vypaluje na pánvi, nebo se vyrábí v pečicím stroji. 

Stroj na pražení

Pražící stroj vypadá skoro jako míchačka na cement a roztáčí listy v kovovém bubnu na vysokou teplotu. Tím zajistíte, že se listy nespálí, ale mírně opečou a získají světle hnědou barvu. Otočení také udržuje pečení rovnoměrné, takže každý list má přibližně stejnou úroveň propečení.

Při výrobě větších sérií  Hojicha , listy je třeba oddělit podle velikosti. Menší listy se pečou nejrychleji, proto je třeba je ohřívat společně a větší listy se pečou nejpomaleji, proto se ohřívají i v samostatném stroji. Nakonec se všechny listy spojí, jakmile se dosáhne požadované úrovně pražení.

Velká horká pánev

Alternativní metodou, kterou jsme viděli, je pražení  Hojicha  ve velké horké pánvi. Jedná se o stejnou pánev, která se používá k výrobě  Kamairicha  nebo čaj z pánve. Když jsme se setkali s panem Issinem, farmářem v Takachiho, který vyrábí obojí  Kamairicha  a Hojicha , vysvětlil nám, že pokud chce vyrobit Hojicha , musí čaj pražit při vyšší teplotě delší dobu. Teplotu reguluje tak, že na pánev položí kovovou poklici a nechá listy opékat asi 1 hodinu. Kamairicha je pražený při nižší teplotě a kratší dobu, proto se jedná pouze o částečně upražený čaj s chutí někde mezi Hojicha a a Sencha .

Čajový mistr pečeně Hojicha ručně

Existuje třetí způsob výroby japonský Hojicha, ale je to neuvěřitelně vzácné. V některých špičkových čajovnách bude čajový mistr pražit Hojicha ručně. Čajové lístky vloží do specializované porcelánové konvice a opéká je na plameni. Listy lze poté vylít přes duté boční držadlo do konvice a následně uvařit.

 

Typy Hojicha

Ne všechny Hojicha zelený čaj je stejný, podle toho, které části čajovníku se praží a jak silné je pražení, můžete získat úplně jiné chuťové profily. Hojicha se obvykle vyrábí z obou Sencha , bancha nebo kukicha. I když je to mnohem méně běžné, setkali jsme se také s hoji Genmaicha a dokonce i pražené Gyokuro čaj. Různé části čajovníku nejen jinak chutnají, ale také se odlišně praží. Menší jemnější listy se praží rychleji než silnější zralé listy, které můžete najít v banche. Hojicha lze také rozdělit na světle pečenou, středně pečenou a tmavou pečenou. V závislosti na tom, jak tmavou příchuť máte rádi, máte ve světě mnoho různých možností Hojicha čaj, podobně jako ve světě kávy.

kuki Hojicha

kuki Hojicha je také další lahodný fenomén. Tento čaj se vyrábí buď ze stonků a listů čajovníku, nebo jednoduše jen ze stonků. Použitím pouze stonků čajovníku nejenom snížíte obsah kofeinu, ale také získáte tmavší pečeně. S tímto čajem získáte více tónů sena nebo slámy pocházejících z čaje a v případě kuki Hojicha od pana Issina získáte mnohem tmavší chuťový profil, téměř jako káva. Pokud hledáte to nejlepší Hojicha pro milovníky kávy Issin Kuki Hojicha je určitě ten!

Pan Issin používá k výrobě svého unikátního způsobu Hojicha . Zatímco většina Hojicha čaje se praží ve velkém stroji, aby se dosáhlo jednotné pražení, pan Issin používá techniku, která je o něco jemnější pro výrobu menších dávek svých slavných kuki Hojicha . Čajové lístky vlastně praží na rozpálené pánvi a automaticky se otáčí systémem kovových lopatek. Tento proces může trvat déle a umožňuje vyrábět pouze menší množství, ale panu Issinovi umožňuje mít větší kontrolu nad procesem pražení a zajistit, aby byl čaj upražen k dokonalosti. Stejný stroj používá také k výrobě svého Kamairicha , nebo částečně pražený čaj.

Kamairicha

Kamairicha je někde mezi a Hojicha nebo plně pražený čaj a a Sencha nebo nepražený čaj. Tato metoda vypalování je běžná u čínských zelených čajů, ale ne u japonských zelených čajů Kamairicha anomálie v Japonsku.

Ačkoli Kamairicha je v Japonsku jako celku neobvyklá, v některých oblastech se stala specialitou, jako je Miyazaki, kde žije pan Issin. Tento Kamairicha se peče na stejné pánvi jako Kuki Hojicha , ale tentokrát je ponecháno odkryté, aby se nedostalo na tak vysokou teplotu. Také se praží kratší dobu, takže listy místo zhnědnutí změní barvu jen nepatrně.

Tento čaj skutečně zaujímá „sladké místo“ mezi pečeným a nepraženým čajem. Má vlastnosti každého, ale také své vlastní, které jsou zcela jedinečné. The Kamairicha od pana Issina má tyto ořechové chuťové profily jako kešu, lískové oříšky a pražené mandle. Zachovává si také některé vlastnosti dušené zeleniny, které byste očekávali od japonského zeleného čaje Sencha .

 

 Hojicha čaj

jak vařit Hojicha

vaření piva Hojicha čaj je jednoduchý, stačí dodržet pár základních kroků.

Je důležité zdůraznit, že příprava je zcela odlišná od přípravy běžného japonského zeleného čaje Sencha , takže se ujistěte, že věnujete pozornost detailům. 

  

Krok 1 – Odměřte správné množství Hojica

Odměřte 5 gramů Hojicha čaj a vložíme do čajové konvice. Nejlépe se k tomu hodí konvička kyusu, ale ujistěte se, že používáte glazovanou konvici, protože neglazovaná konvice zchutí a naruší chuť jiných zelených čajů, např. Gyokuro

Krok 2 – Nalijte vodu 

Zalijte 150-200 ml vody o teplotě kolem 175 stupňů Fahrenheita. Teplota bude mnohem vyšší než u běžného zeleného čaje, ale to není problém Hojicha . Důvodem, proč u většiny japonských zelených čajů používáte nižší teplotu, je vyhnout se extrakci katechinů z čaje. Mnoho z těchto katechinů je odstraněno během procesu pražení, čaje Hojicha by měl být schopen odolat vyšším teplotám, aniž by příliš zhořkl. Teplejší voda také extrahuje některé teplejší chuťové vlastnosti čaje.

Krok 3 - Nechte vařit

Nechte čaj louhovat 1 minutu. Pokud opravdu rádi vaříte tmavé Hojicha čaj, můžete nechat louhovat až 2 minuty, ale 1 minuta by měla být dostatečná doba pro extrakci požadované chuti. Tyto listy nejsou pevně svinuté jako Gyokuro , takže už po 1 minutě louhování by se měly otevřít a plně uvolnit svou chuť do vody. 

Krok 4 – Užijte si svůj čaj

Vylijte Hojicha a užijte si svůj čaj! Vaření se zastaví až po oddělení lístků od čaje, takže se ujistěte, že používáte čajovou konvici kyusu se zabudovaným sítkem. Případně můžete použít jinou spařovací nádobu a čaj přelít přes filtr, aby se oddělily lístky.

 

Hojicha Recepty 

Podobné jako matcha, Hojicha čaj lze zahrnout do řady různých receptů. U většiny těchto receptů je nejlepší použít Hojicha prášek. Hojicha prášek je podobný prášku matcha, ale místo toho, aby byl vyroben z práškových listů tenchy, je vyroben z prášku Hojicha listy. Tento Hojicha prášek je extrémně hořký, když ho pijete samotný, ale může dobře fungovat, když ho smícháte se sladšími přísadami. 

 

Klasický Hojicha čaj  

To je nejlepší způsob, jak si užít Hojicha čaj, ve své čisté podobě. Pokud dodržíte výše uvedené pokyny pro přípravu čaje a připravíte čaj bez jakýchkoli přísad, můžete si vychutnat všechny jemné chuťové vlastnosti čaje. Když chcete zažít pravou chuť Hojicha čaj, to je nejlepší způsob, jak to udělat. Samozřejmě můžete chtít experimentovat s Hojicha prášek čas od času, a proto jsme zahrnuli další recepty. 

 

Hojicha latte s Hojicha prášek

Stejně jako si můžete vyrobit matcha latte s matcha práškem, můžete také vyrobit a Hojicha latte S Hojicha prášek. Vše, co musíte udělat, je dodržovat tyto základní kroky. Můžete také postupovat podle těchto kroků, pokud chcete vytvořit a Hojicha mléčný čaj. Jediný rozdíl mezi a Hojicha latte a a Hojicha mléčný čaj je přidání tapiokových perel.

 Hojicha latte s Hojicha prášek

Recept na  Hojicha latte 

  • Krok 1: Prosejte 3 čajové lžičky Hojicha prášek do vaší misky matcha.

  • Krok 2: Přidejte 60 ml teplé vody

  • Krok 3: Zamíchejte Hojicha prášek do vody pomocí a metla matcha dokud se rovnoměrně nepromísí.

  • Krok 4: Přidejte 200 ml teplého sójového, ovesného nebo mandlového mléka a promíchejte latte

  • Krok 5: Užijte si to Hojicha latte! Pokud byste chtěli udělat ledovou Hojicha latte, tyto kroky můžete opakovat s použitím studené vody a studeného ovesného mléka. Podávejte také Hojicha latte přes led, aby byl opravdu chladný a osvěžující.

 

Hojicha zmrzlina

Další často žádaný Hojicha recept je Hojicha zmrzlina. V minulosti jsme natočili videa o tom, jak vyrobit zmrzlinu matcha, a stejný koncept použijeme zde.

 Hojicha zmrzlina

Recept na  Hojicha zmrzlina

  • Krok 1: Prosejte 3 čajové lžičky Hojicha prášek do vaší misky matcha.

  • Krok 2: Přidejte 60 ml teplé vody

  • Krok 3: Zamíchejte Hojicha prášek do vody pomocí a chasen matcha metla dokud se rovnoměrně nepromísí.

  • Krok 4: Naberte trochu vanilkové zmrzliny (nebo jiné neutrální příchutě)

  • Krok 5: nalijte Hojicha naneste na zmrzlinu a zamíchejte! Toto je nejjednodušší způsob Hojicha zmrzlina

 

 Hojicha dort

Hojicha dort

Pokud byste chtěli udělat a Hojicha dort, můžete postupovat podle tohoto receptu níže. Spíše než dělat jeden velký Hojicha dort, je snazší vytvořit sérii malých Hojicha dort

Ingredience pro  Hojicha dort

  • ¾ šálek rozmačkaného banánu
  • 60 g moučkového cukru
  • 120 g mouky na koláč/hladká mouka
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1,5 lžíce Hojicha prášek
  • 50 ml ovesného mléka
  • 30 ml kukuřičného oleje
  • 1 lžíce agáve nebo javorového sirupu

    Recept na  Hojicha dort

    1. Předehřejte troubu na 300 stupňů Fahrenheita. Malou formu na muffiny vymažte máslem Earth balance nebo sprejem na vaření. Přidejte dohromady mouku na koláč, prášek do pečiva, jedlou sodu a Hojicha prášekr a dát stranou. K tomu můžete použít velkou mixovací nádobu
    2. Smíchejte ovesné mléko a kukuřičný olej, poté můžete přidat javorový sirup nebo agávový sirup a dobře promíchat. Poté můžete tuto směs odložit a pokračovat v dalším kroku.
    3. Nyní budete chtít vytvořit sladké těsto smícháním banánů a cukru. Použijte mixovací nádobu a mixujte je dohromady asi 5 minut, dokud nebudou nadýchané.
    4. Dále můžete prosít moučnou směs a smíchat ji s banánovým těstem ve 2 různých částech. Poté můžete jemně vmíchat gumovou škrabkou nebo jiným podobným náčiním.
    5. Ujistěte se, že jste směs ovesného mléka dobře promíchali a poté do ní můžete nabrat trochu těsta, abyste ji promíchali. Poté nalijte směs ovesného mléka do banánové směsi a jemně ji vmíchejte gumovou stěrkou.
    6. Všechno toto těsto nalijte do formy na muffiny, dokud nebude každý držák na muffiny téměř plný (90 %). Těsto pak můžete v pekáči péct asi 20 minut. Hotovo poznáte, když do dortu zapíchnete špejli a vyjde čistý.
    7. Uvolněte každého Hojicha dort z formy na muffiny, jakmile je vaření hotové, a nechte je vychladnout, dokud nebudete podávat!

     

      Hojicha pudink 

      Podobně jako u receptu na Hojicha zmrzlina, Hojicha pudink je také velmi snadné vytvořit. Tentokrát místo přidání Hojicha tekutinu do pudinku, stačí vmíchat prášek. Můžete smíchat lžičku prášku se čtvrt šálkem pudinku. Jen se ujistěte, že to dobře promícháte, aby se nezačaly tvořit hrudky. To může být příjemné, prostě pohoštění, které si můžete užít v každém ročním období. Recept na Hojicha pudink je mnohem méně komplikovaný než recept na Hojicha dort například, ale může to být stejně chutné!

       

       Hojicha cookies

      Hojicha cookies

      Hojicha cookies jsou skvělým způsobem spárování Hojicha s čokoládou. Tyto dvě příchutě mají hodně společného a dobře se k sobě hodí.

      V tomto receptu budeme dělat čokoládové lupínky Hojicha cookies který se bude dobře kombinovat s šálkem Hojicha čaj nebo a Hojicha latte.

      Jdeme péct!

       

      Ingredience pro  Hojicha cookies

        • 190 g (1 1/3 šálku) univerzální mouky
        • 2,5 g (½ lžičky) prášku do pečiva
        • 3 g (½ lžičky) jedlé sody
        • 0,75 g (⅛ čajové lžičky) soli
        • 10 g (2 polévkové lžíce) Hojicha prášek
        • 60 g (1/4 šálku) krystalového cukru
        • 120 g (3/4 šálku) hnědého cukru
        • 90 ml (6 lžic) neutrálního oleje (my jsme použili slunečnicový)
        • 60 ml (1/4 šálku) mléka (použili jsme sójové mléko)
        • 5 ml (1 lžička) vanilky
        • 100 g (1/2 šálku) čokoládových lupínků

      Recept na  Hojicha cookies

        1. Smíchejte 190 gramů nebo 1 a ⅓ šálku mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl ve střední nebo malé misce. Tuto moučnou směs můžete odložit a použít ji později.
        2. Dále budete kombinovat Hojicha prášek spolu s krystalovým cukrem. Můžete také přidat hnědý cukr, abyste vytvořili velkou mísu sladkého Hojicha směs.
        3. Nyní je čas přidat olej, ovesné mléko a vanilku. Nejprve přidejte olej, promíchejte, poté přidejte ovesné mléko a dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí. 
        4. Dále můžete prosít moučnou směs, kterou jste vytvořili dříve, a lehce ji promíchat, dokud se nespojí.
        5. Nyní můžete přidat 100 g nebo ½ šálku čokoládových lupínků, preferujeme hořkou čokoládu.
        6. Nyní budete chtít toto těsto nechat zakryté vychladit v lednici. To lze provádět minimálně jednu hodinu, ale v ideálním případě to bude přes noc.
        7. Dále můžete předehřát na 375 stupňů Fahrenheita a vyložit dva plechy pečicím papírem.
        8. Nyní přichází ta zábavná část! Z těsta vyválejte 12 kuliček podle toho, jak velké chcete Hojicha cookies být. Možná budete chtít ponechat mezi jednotlivými soubory cookie asi 2 palce, abyste jim poskytli dostatek prostoru k rozšíření.
        9. Pečeme Hojicha cookies po dobu 10 minut, dokud okraje nezačnou tuhnout, ale střed je mírně měkký.
        10. Nechte Hojicha cookieschladit na plechu po dobu 10 minut.
        11. Jemně přesuňte Hojicha cookies na mřížku úplně vychladnout a zpevnit.
        12. Podávejte čerstvě upečené Hojicha cookies s a Hojicha čaj nebo a Hojicha latte!

      Rozdíl mezi Hojicha a Matcha

      Jaký je rozdíl mezi Hojicha a Matcha? 

      Je snadné vidět podobnosti mezi Hojicha prášek a matcha prášek, zvláště poté, co se podíváte na několik z těchto receptů. Mezi těmito dvěma typy čajových prášků je několik hlavních rozdílů, které je důležité rozpoznat.

      barva

      Vysoce kvalitní matcha by měla být tmavě nefritově zelené barvy. Existuje několik vysoce kvalitních prášků Yabukita matcha, které mají mnohem světlejší zelenou, a to je také přijatelné. Pokud byste si vybrali velmi nekvalitní prášek matcha, mohli byste skončit s matně zelenou, žlutou nebo dokonce hnědou barvou. To není dobré znamení!

      Hojicha prášek na druhou stranu bude mít vždy hnědou barvu, bez ohledu na to, jakou kvalitu zvolíte. Mohou existovat rozdíly v barvě od tmavě hnědé po světle hnědou, ale to pravděpodobně závisí na úrovni pražení a zahrnutí stonků. Jedná se většinou o stylistickou volbu v Hojicha prášek a není to spolehlivý způsob, jak určit kvalitu.

      Obsah

      Matcha prášek bude obsahovat mnohem vyšší hladiny kofeinu, aminokyselin a chlorofylu ve srovnání s Hojicha prášek. Protože Hojicha prášek bývá připravován ze starších listů a stonků čajovníku a čaj se vyrábí z nezastíněných čajových rostlin, kofein a theanin budou mnohem nižší. 

      chuť

      Příchuť Hojicha čaj a matcha nemůže být odlišnější. Matcha má tyto opravdu silné, dušené zeleninové příchutě, zatímco Hojicha je spíše na těchto teplejších chuťových profilech kávy, karamelu a čokolády. Proces pražení Hojicha odstraňuje tyto travnaté chuťové profily, zatímco chutě se zvětšují rozemletím čajových lístků na prášek. Díky tomu jsou dva čaje blízko protikladů.

       

      Jaké jsou výhody Hojicha Čaj?

      Tento čaj má mnoho výhod. Máte zájem dozvědět se všechny výhody Hojicha podrobně? Pak se podívejte na náš článek 👉 Jaké jsou jiné Hojicha výhod. Jinak si přečtěte naše rychlé shrnutí níže 👇

      Nízký kofein

      Výhoda Hojicha má přes čaje jako Sencha a matcha je taková velmi nízký obsah kofeinu. Hojicha Díky nízkému obsahu kofeinu si jej můžete vychutnat ve večerních hodinách. Důvody jsou dva Hojicha má nízký obsah kofeinu. Prvním důvodem je, že se obvykle vyrábí ze starších čajových lístků a stonků, které obsahují nižší množství kofeinu. Druhým důvodem je, že část kofeinu z listů je odstraněna během procesu pražení, takže zelený čaj má mnohem méně kofeinu než Sencha .

      Hojicha kofein se odhaduje na 7 až 40 mg kofeinu na šálek. To znamená, že je přijatelný pro lidi, kteří jsou citlivější na kofein, nebo pro ty, kteří se snaží omezit. Přílišné spoléhání na kofein může mít negativní vedlejší účinky Hojicha je dobrý způsob detoxikace. Můžete si to představit jako Hojicha kofein očistit!

      Pokud hledáte čaj s nejnižším obsahem kofeinu v Japonsku se budete chtít podívat na čaje jako bancha, Genmaicha , kukicha a Hojicha . Jaké jsou ale čaje s nejnižším obsahem kofeinu? Pokud máte zájem zjistit odpověď, zveme vás k přečtení článku 👉 Nejnižší kofeinový čaj: od nejnižší k nejvyšší.

      Dostupná cena

      Další přínos pro Hojicha je, že má tendenci být mnohem dostupnější ve srovnání s jinými typy sypaný zelený čaj. Dobrá ochutnávka Hojicha zelený čaj může být poloviční než u kvalitního čaje Sencha , a díky procesu pražení je o něco menší rozdíl mezi nízkým a vysokým stupněm kvality Hojicha .

      To neznamená, že můžete jít po nejlevnějším Hojicha a očekávat, že bude chutnat skvěle, ale je mnohem snazší najít úžasné Hojicha čaj za přijatelnější cenu.

      Dokonce zahrnujeme Hojicha na naší top 4 nejlepší cenově dostupný sypaný zelený čaj! Pokud máte zájem zjistit jaké jsou best levné sypané čaje, zveme vás k přečtení článku 👉 Seznam Nejlepší levné sypané zelené čaje.

       

      Výběr toho nejlepšího Hojicha

      Když přijde na nejlepší Hojicha pro začátečníky často ukazujeme lidi směrem k noike Hojicha . Tento čaj vyrábí pan Noike, který vlastní malou čajovou farmu v lese kousek od Kjóta. Díky přirozenému stínu, který poskytují velké borovice, které obklopují jeho les, má mnoho jeho čajů sladší chuťový profil, než by tomu bylo normálně. To dělá Noike Hojicha mnohem sladší Hojicha , s tóny karamelu a čokolády. Kyoto je původem japonština Hojicha , a stále vyrábí jedny z nejlepších pražených čajů. Tento Hojicha od pana Noike je hrdým představitelem tohoto velkého odkazu.

       

      Jak si vyrobit vlastní DIY Hojicha doma?

      Pokud byste si chtěli vyzkoušet a vyrobit si vlastní pečený čaj doma můžete použít trik, který docela dobře funguje. Stačí vzít pár gramů čajových lístků a umístit je na suchou pánev a opéct na sporáku. Bude trvat asi pět minut, než si všimnete, že probíhá pražení, ale jakmile začne, stane se to velmi rychle, takže sledujte listy. Jakmile dosáhnete požadované úrovně propečení, můžete oheň vypnout a vařit Hojicha čaj hned.

      Zde je kompletní průvodce krok za krokem:

      • Krok 1 – Vyberte si skvělou Kukichu pro svůj pečený čaj
      • Krok 2 – Zahřejte pánev a proměňte Kukichu na pečený čaj
      • Krok 3 – Vylouhujte svůj čerstvě připravený pečený čaj v Kyusu a užívejte si!

       

      je Hojicha druh zeleného čaje?

      Ačkoli Hojicha může vypadat spíše jako černý čaj, ve skutečnosti je to druh zeleného čaje. Definice zeleného čaje vs. černého čaje nemá nic společného s barvou, ale spíše s výrobou čaje. Černý čaj je plně oxidovaný čaj a zelený čaj je neoxidovaný čaj. Během oxidačního procesu se katechiny v čaji přemění na theaflaviny a barva listů se změní na červenohnědou. Listy používané k výrobě zeleného čaje se po sklizni zahřejí, čímž se zastaví oxidační proces. Výsledkem je, že zelený čaj je schopen zachovat více ze svých chuťových charakteristik čerstvé zeleniny, zatímco černé čaje se začínají unášet teplejším směrem.

      Protože Hojicha prochází stejným zpracováním jako ostatní zelené čaje a proces oxidace je zastaven, jedná se o druh zeleného čaje. A to i přesto, že se listy následně opékají a barva se změní na hnědou, Hojicha čaj stále zůstává typem Japonský zelený čaj.

       

      Umíš vařit za studena Hojicha ?

      Když přemýšlíme o zeleném čaji louhovaném za studena, máme tendenci myslet na sladší a čerstvější čajové odrůdy  Sencha  a  Gyokuro , ale Hojicha může fungovat také skvěle. V teplejších měsících v Japonsku můžete vidět studené vaření Hojicha je podáváno a rozhodně stojí za to vyzkoušet, pokud budete mít příležitost. Chladnější voda přináší více sladkých karamelových tónů a méně hořkých kouřových nebo dřevěných tónů. Výsledkem je čaj, který jaksi zahřeje a zároveň osvěží.

      Na dozvědět se více o studeném vaření, doporučujeme přečíst článek 👉 za studena louhovaný zelený čaj vysvětlili Tea Experts

       

      Jaký je mezi tím rozdíl Sencha a Hojicha ?

      Mezi nimi je 8 rozdílů Sencha a Hojicha . Zajímá vás téma? Podívejte se na náš článek 👉 Rozdíl mezi Sencha vs Hojicha  k dispozici na našem blogu! V tomto článku budeme porovnávat  Hojicha vs Sencha  a uvidíte, jak se tyto dva čaje liší. Dozvíte se také, jak jeden jemný rozdíl ve výrobním procesu může vést ke dvěma zcela odlišným chuťovým profilům.

      1. Barva listů
      2. list
      3. Vzhled a barva čaje
      4. chuť
      5. kofein
      6. vaření piva
      7. Pěstování
      8. Cena

       

      Závěr o Hojicha

      Bez ohledu na to, jak si rádi užíváte Hojicha , ať už to bude Hojicha čaj, Hojicha latte, Hojicha zmrzlina, Hojicha dort, Hojicha pudink nebo Hojicha cookies, budete rádi, že jste to přidali do svého života. Na chuti tohoto pečeného čaje je něco, co jej dělá výjimečným. Také se dobře kombinuje s jídlem, takže jej lze použít do různých pochoutek. Doufám, že se vám tento článek líbil a našli jste v něm pár užitečných tipů, které můžete použít Hojicha čaj cesta. 

      Zpět na blog

      Napište komentář

      Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.

      1 z 4